ΠΑΤΡΑ : Από την Αντιδημαρχία Διοίκησης και Οικονομικών του Δήμου...


 Πατρέων, υπενθυμίζεται ότι οι ιδιοκτήτες που έχουν διαφορά στη δηλωμένη επιφάνεια των ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων τους, μεταξύ των λογαριασμών του ρεύματος και του Ε9, εκτός από το να προσέρχονται στην αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου (ΤΑΠ), μπορούν  να διορθώνουν και  οι ίδιοι τα τ.μ. των ακινήτων τους μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας https://tetragonika.govapp.gr/


 
Μέσω αυτής της εφαρμογής, παρέχεται η δυνατότητα για τα στοιχεία των ακινήτων όπως είναι καταχωρημένα στην εφαρμογή του περιουσιολογίου (Ε9) της ΑΑΔΕ να διασταυρώνονται με τα στοιχεία του ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου μέσω ΔΕΔΔΗΕ.
Προσοχή: Όπως ξανά έχουμε ανακοινώσει η καταληκτική ημερομηνία είναι η 30/6/2020 μετά από τη σχετική παράταση  που δόθηκε από το αρμόδιο Υπουργείο (επεκτείνοντας την παράταση που είχε δοθεί αρχικά έως τις 31/3/2020).
Οι διαφορές στους αναλογούντες φόρους, τέλη  και εισφορές  από τις δηλώσεις – διορθώσεις αυτές, θα υπολογίζονται και θα οφείλονται μόνο από την 1η Ιανουαρίου 2020.
Μετά τις 30/06/2020, θα υπάρξει διασταύρωση των δηλωθέντων περιουσιακών στοιχείων του Ε9 με τις αρμόδιες Υπηρεσίες των Δήμων, για χρέωση τελών διαφοράς τετραγωνικών και πρόστιμα όπως προβλέπονται από τους αντίστοιχους νόμους καθορισμού του τέλους ακίνητης περιουσίας (ΤΑΠ) και των ανταποδοτικών τελών.
Καλούνται οι συνδημότες μας να προβούν στις παραπάνω ενέργειες, μέχρι την 30η  Ιουνίου 2020 που είναι η καταληκτική ημερομηνία.

Παράλληλα υπενθυμίζουμε ότι οι αιτήσεις για τις απαλλαγές των δημοτικών τελών για το 2020 θα συνεχίζονται μέχρι 31/05/2020.
Οι αιτήσεις αυτές αφορούν τους νέους δικαιούχους , αυτούς δηλαδή που εντάσσονται στις απαλλαγές το έτος 2020 , διότι οι ενταγμένοι του έτους 2019, συνεχίζουν με απόφαση της Δημοτικής Αρχής και για το έτος 2020.
Πρόκειται για τις εξής κατηγορίες:
·      ΑΠΟΡΟΙ
·      ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ
·      ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ
·      ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
·      ΧΗΡΟΣ – ΧΗΡΑ
·      ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ
·      ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΟΙ
·      ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ
·      ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΚΕΑ

ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Ή ΑΙΤΗΣΕΙΣ
Στην ηλεκτρονική Διεύθυνση του Δήμου Πατρέων
·      www.e-patras.gr
·      Πολίτες
·      Οδηγός Πολίτη
·      Διαδικασίες και Δικαιολογητικά ανά Τμήμα
·      ΤΑΠ (τηλ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΑΠ: 2613610254-257)

Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ:

1.    ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ   protodp@patras.gr

2.    ΜΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ                                                                                                                         τηλ. πρωτοκόλλου 2613610231

3.    ΜΕ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ στη διεύθυνση :
          ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ
     Μαιζώνος 147,τ.κ.26221

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου