ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ : Ο Φ. Ζαΐμης επισκέφθηκε το Καλέντζι για την ανακαίνισ της οικίας του Γεωργίου Παπανδρέου


Το Καλέντζι του Δήμου Ερυμάνθου επισκέφθηκε τη Δευτέρα 25 Μαΐου ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνας Ζαΐμης, για  τις εργασίες ανακαίνισης της οικίας του Γεωργίου Παπανδρέου και του ιστορικού δημοτικού σχολείου, που χρηματοδοτούνται στο πλαίσιο του διακρατικού προγράμματος Ελλάδας – Ιταλίας Interreg, στο οποίο μετέχει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. 

 
 
Συνοδευόμενος από τα στελέχη της Περιφέρειας Ελένη Σπυράκη (Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού) και Μαρία Μιχοπούλου  (εκπρόσωπο της Ομάδας Έργου), ο Αντιπεριφερειάρχης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ερυμάνθου Θεόδωρο Μπαρή, την Πρόεδρο της κοινότητας Καλεντζίου Χαρίκλεια Σταματοπούλου και τον πρώην Πρόεδρο Γιώργο Πετρόπουλο.

«Ο Δήμος Ερυμάνθου είναι πανέμορφο μέρος αλλά χρειάζεται να γίνουν σημαντικά έργα ακόμα, ώστε να ζωντανέψει δημιουργικά ολόκληρος ο Δήμος με απώτερο σκοπό να γίνει ο Ερύμανθος ελκυστικός τουριστικός προορισμός και να αναδειχθούν τουριστικές διαδρομές», τόνισε ο κ. Ζαΐμης.

Με αφορμή τις συναντήσεις, ο Αντιπεριφερειάρχης συνομίλησε με νέους της περιοχής και ενημερώθηκε για τα ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία.
«To στοίχημα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος είναι να δημιουργήσουμε νέες ευκαιρίες και να εξασφαλίσουμε τις προϋποθέσεις ώστε να μείνουν οι νέοι στον τόπο τους και να ζωντανέψει ξανά η περιοχή. Αυτό θα γίνει μέσα από την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, όπως ο τουρισμός αλλά και η γεωργία ακριβείας, η οποία με τη σειρά της θα μειώσει το κόστος παραγωγής. Είναι σημαντικό να εκπαιδευτούν  οι αγρότες μέσα από κατάλληλα προγράμματα για να παράγουν ποιοτικά προϊόντα.  Το ζητούμενο για το σύγχρονο Έλληνα αγρότη είναι τα αγροτικά προϊόντα να γίνουν ανταγωνιστικά έναντι άλλων επώνυμων προϊόντων μεγάλων ευρωπαϊκών αγορών”, δήλωσε ο κ. Αντιπεριφερειάρχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου