ΠΑΤΡΑ : «Προφάσεις εν αμαρτίαις…»


Δήλωση του Προέδρου της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέα Παπανικήτα:
Στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ, που συνεδρίασε χθες, 26 Μαΐου, οι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων του ΚΙΝΑΛ «Πρωτεύουσα ξανά» και του ΣΠΙΡΑΛ, αρνήθηκαν να ψηφίσουν και να στηρίξουν το δίκαιο αίτημα των 12 εργαζομένων της δημοτικής επιχείρησης,  να έχουν ασφαλιστική κάλυψη. 

 
Είναι οι ίδιες πολιτικές δυνάμεις που το 2011 με απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ, τους πέταξαν κυριολεκτικά στο δρόμο, με την απόλυση στο χέρι.
Η Δημοτική Αρχή μαζί με την διοίκηση της ΔΕΥΑΠ, στην πρώτη τους θητεία, τους επαναπροσέλαβε και από τότε, καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες σε συνεργασία με τους εργαζόμενους, στηρίζοντάς τους στο δίκαιο αγώνα που κάνουν για να μην χάσουν την δουλειά τους.
Πήραμε πρωτοβουλίες απευθυνόμενοι τόσο στην προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όσο και στην τωρινή της Ν.Δ., προκειμένου να δοθεί πολιτική λύση με νομοθετική ρύθμιση και να σταματήσει η ομηρία των εργαζομένων. Δυστυχώς η  απάντηση είναι αρνητική, γιατί το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά με δικαιώματα είναι στο στόχαστρο των κομμάτων της Ν.Δ., του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ.
Όλο αυτό το διάστημα η Δημοτική Αρχή βρίσκεται στο πλάι των εργαζομένων και από κοινού προχωράμε προκειμένου ο αγώνας τους να δικαιωθεί. Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν πολύ καλά λοιπόν, ποιοι βρίσκονται όλο αυτό το διάστημα δίπλα τους, στηρίζοντας τον αγώνα τους τόσο στα δικαστήρια όσο και με πολιτικές παρεμβάσεις.
Σ’ αυτή την προσπάθεια και στον αγώνα, οι κ.κ. Αλεξόπουλος και Ψωμάς όχι μόνο έλαμψαν δια της απουσίας τους, αλλά με διάφορες προφάσεις αποφεύγουν να στηρίξουν τους εργαζόμενους.
Άμεσα, δια των εκπροσώπων τους στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ θα βρεθούν προ των ευθυνών τους  στις αποφάσεις που θα κληθούν να πάρουν σε σχετική συνεδρίαση και τότε θα αποδειχθεί, ποιοι σέβονται, όχι με λόγια αλλά με πράξεις τους εργαζόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου