ΠΑΤΡΑ : "Έφυγε" ξαφνικά στα 58 του ο μαέστρος Θοδωρής Γεωργόπουλος

Θλίψη στην Πάτρα: "Έφυγε" ξαφνικά στα 58 του ο μαέστρος Θοδωρής ΓεωργόπουλοςΤην τελευταία του πνοή άφησε αργά το μεσημέρι της Δευτέρας μετά από καρδιακό επεισόδιο, ο γνωστός και καταξιωμένος Πατρινός μαέστρος και καθηγητής του μπουζουκιού Θοδωρής Γεωργόπουλος. Η τραγική είδηση σκόρπισε βαθιά θλίψη στην τοπική κοινωνία και ιδίως στον καλλιτεχνικό κόσμο της Πάτρας.

Ηταν 58 ετών και διατηρούσε το Κέντρο Εκμάθησης Παραδοσιακών Οργάνων ''Εν - χορδώ''.

Ποιος ήταν
Ο Θοδωρής Γεωργόπουλος γεννήθηκε στη Πάτρα το 1962. Γιος του δάσκαλου παραδοσιακής μουσικής Σταύρου Γεωργόπουλου. Ασχολήθηκε με την μουσική όπως και όλη η οικογένεια.
Σε ηλικία 10 ετών η πρώτη επαφή του με τη μουσική, δια μέσου της κιθάρας. Η μεγάλη αγάπη ήρθε στο άκουσμα της πενιάς του μπουζουκιού, καθώς στην συνέχεια μυήθηκε στην τεχνοτροπία του οργάνου. Μεγάλη αγάπη του το μπουζούκι, οκτάχορδο στην αρχή, εξάχορδο, τζουράς, μπαγλαμάς, Λαούτο όπου με αγαπημένους φίλους της οικογένειας μουσικούς σε συνευρέσεις λαϊκών μαθημάτων και ανταλλαγής πληροφοριών πάνω σε ακούσματα αμιγώς λαϊκά & παραδοσιακά διαμόρφωσε το δικό του ύφος και στυλ.
Την δεκατία του 80' άρχισε να ανακτά τις είδη υπάρχουσες μουσικές του γνώσεις και βελτιώνοντας στο ''Ευρώπιο ωδείο'' με το γνωστό δάσκαλο μουσικής , Χαράλαμπο Αθανασόπουλο, στη συνέχεια με τον Μάρκο Αλεξίου σε μαθήματα σύγχρονης αρμονίας και λίγο αργότερα στο ωδείο Μότσαρτ με δάσκαλο τον Βίκτωρα Νικολάου, στην συνέχεια κλείνοντας έναν δαιδαλώδη μουσικό κύκλο σπουδών απόκτησε γνώσεις και πτυχία ανωτέρων θεωρητικών όπως: ειδικού αρμονίας, ωδικής, ενορχήστρωσης μπάντας, αντίστιξης, φυγής, σύνθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου