ΠΑΤΡΑ : «Ο Ελληνικός λαός δεν θα της συγχωρήσει την παραμικρή αποδόμηση εθνικής συνείδησης»


Παρέμβαση του Νίκου Νικολόπουλου

Με αφορμή την επίσκεψη της Γιάννας Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη στα Καλάβρυτα, στον τόπο απ’ όπου ξεκίνησε ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας των Ελλήνων το 1821, η πρώτη σκέψη είναι πως λογικά, για τους εκ δεξιών και εξ αριστερών εθνομηδενιστές, μάλλον θα προκαλεί απέραντη θλίψη η παρουσία τόσων και τόσων ιστορικών κειμηλίων και ατράνταχτων αποδείξεων που υπάρχουν στην αιματοβαμμένη γη των Καλαβρύτων, για τον «υπέρ πίστεως και πατρίδος» αγώνα των Ελλήνων για τη λευτεριά.
Επί χρόνια, η προσπάθεια άμβλυνσης της ιστορικής και εθνικής μνήμης έχει μετατραπεί σε στρατηγική αξίωση ή και σε σκοπό ζωής κάποιων. Που όμως, λόγω της ακόρεστης λαχτάρας τους να μηδενίσουν κάθε τι ελληνοχριστιανικό, υποπίπτουν σε σοβαρά ατοπήματα που εξεγείρουν τις ψυχές και τις συνειδήσεις των Ελλήνων. Άλλοτε, στρεβλώνοντας ιστορικά γεγονότα, άλλοτε σπιλώνοντας τη μνήμη των πρωτεργατών του έθνους, άλλοτε, αποσιωπώντας και παρακάμπτοντας την πραγματική ιστορία και άλλοτε, αναγάγοντας λεπτομέρειες της ιστορίας σε κυρίαρχα συμπεράσματα.  

 Δυστυχέστατα, τέτοιου είδους αντιλήψεις και συνειδήσεις, υπάρχουν και στην Επιτροπή της κ. Αγγελοπούλου, η οποία αντί να προσπαθεί να αναδείξει το γεγονός πως η επανάσταση του 1821 είχε συγκεκριμένα εθνικά και θρησκευτικά χαρακτηριστικά, εμπεριείχε στοιχεία μοναδικά σε παγκόσμιο επίπεδο και τελικά, οδήγησε στην αναγέννηση του Ελληνικού Κράτους, προσπαθεί να μετατρέψει την επέτειο του 2021 σε ένα «νεφέλωμα» δράσεων πολλών εκατομμυρίων που θα μειώνουν την αξία της επετείου και θα οδηγούν σε έναν νέο, ιστορικό και πολιτισμικό αυτοακρωτηριασμό.
Γι’ αυτό και το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδας, συμπαρατασσόμενο με τις πατριωτικές δυνάμεις της χώρας, ζητάει από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να τολμήσει την ανασύσταση της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», προκειμένου να διασφαλιστεί ο εθνικός χαρακτήρας που αρμόζει στον επετειακό εορτασμό, αλλά και να μετατραπεί το 2021 σε ένα διαχρονικό «μάθημα» εθνικής περηφάνιας, βασισμένο στην αληθινή ιστορική γνώση, για τις νεότερες γενιές των Ελλήνων.
Όσον αφορά την ίδια την κ. Αγγελοπούλου, την καλούμε να αντιληφθεί το τεράστιο βάρος που έχει αναλάβει. Κανείς δεν ξεχνά τον φουσκωμένο λογαριασμό για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, όμως ένα… «ξεφούσκωτο» από ορθά μηνύματα και πατριωτισμό συνονθύλευμα εκδηλώσεων για το 2021 θα είναι απείρως χειρότερο. Εάν δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της ευθύνης, ας παραιτηθεί.
Γιατί ο ελληνικός λαός δεν θα της συγχωρήσει την παραμικρή αποδόμηση εθνικής συνείδησης από τους ουδετεροπάτριδες εντιμότατους φίλους της, ούτε τις νέες «χρυσές συμφωνίες», όπως με τον οίκο Hermes για τη δημιουργία επετειακών… μαντιλιών για την Ελληνική Επανάσταση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου