ΚΕΡΚΥΡΑ : Ο Ανδρέας Φλώρος εξελέγη νέος Πρύτανης του Ιόνιου Πανεπιστημίου

Δεσμεύτηκε να αναπτύξει το Ιόνιο Πανεπιστήμιο σε εθνική και διεθνή κλίμακα
Νέο πρυτανικό σχήμα, με επικεφαλής τον καθηγητή του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας, Κοσμήτορα της Σχολής Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών, Ανδρέα Φλώρο, εξελέγη στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, μετά και τη σημερινή διεξαγωγή των εκλογών, που διεξήχθησαν με ηλεκτρονική ψήφο, μέσω ειδικού πληροφοριακού συστήματος (σύστημα «ΖΕΥΣ») του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (Ε.Δ.Υ.Τ.Ε.).


«Η εκλογή μας σηματοδοτεί την αφετηρία ενός συμμετοχικού μοντέλου διοίκησης. Το συντριπτικό αποτέλεσμα των πρυτανικών εκλογών της νέας Αρχής του Ιονίου Πανεπιστημίου, αντικατοπτρίζει την επόμενη μέρα του ιδρύματος, την ανάγκη του εκσυγχρονισμού του σε ένα δημόσιο, αυτοτελές πανεπιστήμιο, αυτοδιοικούμενο με κύρος και αρχές που θα υποστηρίζουν την ελεύθερη έκφραση των ιδεών, την εξωστρέφεια, την ισότητα, την αξιοκρατία και τη διαφάνεια.
Δέσμευση μας, μία νέα ακαδημαϊκή εποχή για το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, βασισμένη στην ιστορική βαρύτητα του ονόματός του και των δημοκρατικών αξιών του. Όλοι μαζί, θα αναπτύξουμε το Ιόνιο Πανεπιστήμιο σε εθνική και διεθνή κλίμακα και θα συμβάλλουμε ουσιαστικά στην τοπική κοινωνία» δήλωσε στο «ΑΠΕ-ΜΠΕ» ο νέος Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, Ανδρέας Φλώρος.
Στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη Πρύτανη & Αντιπρυτάνεων στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο συμμετείχαν δύο συνδυασμοί.
Αντιπρυτάνεις του πανεπιστημίου, που ήταν υποψήφιοι με το συνδυασμό του καθηγητή Ανδρέα Φλώρου αναδείχθηκαν, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Ιστορίας, Ηλίας Γιαρένης, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Μουσικών Σπουδών, Ευστάθιος Μακρής, η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας, Χριστίνα Μπάνου και η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τμήματος Τουρισμού, Χριστίνα Μπενέκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου