ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ : Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής - Έκκληση Περιφερειάρχη για τήρηση των μέτρων αποτροπής μετάδοσης του κορωνοϊού

Στη συνεδρίαση της Παρασκευής 14 Αυγούστου,  η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου μεταξύ άλλων, έλαβε τις εξής αποφάσεις:

 Ανέδειξε τους προσωρινούς αναδόχους για τα έργα:

Ø «Βελτίωση οδού  Άγναντα - Καταρράκτης - Μικροσπηλιά - Ράμια - Κυψέλη - Βουλγαρέλι», προϋπολογισμού 820.000 €. Ανάδοχος Ευαγγ. Φελέκης

Ø  «Μεταφορά Δικτύων ΔΕΥΑΙ», προϋπολογισμού 2.129.032,26 € (χωρίς ΦΠΑ) της Πράξης «Οδός Σταύρου Νιάρχου». Ανάδοχος ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΟΣ ΑΤΕΕ

Ø Βελτίωση - συντήρηση επαρχιακού ορεινού δικτύου ΠΕ Άρτας»,προϋπολογισμού 200.000 €.Ανάδοχος Ευαγγ. Φελέκης.

Ø «Στηθαία ασφαλείας - Σήμανση στο οδικό δίκτυο ευθύνης Π.Ε. Θεσπρωτίας», προϋπολογισμού 85.000 € Ανάδοχος Γ.Σ. Οικονόμου. 

 Κατακύρωσε τα αποτελέσματα των διαγωνισμών και για τα έργα:

Ø  «Ηλεκτροφωτισμός της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κόνιτσας στο ύψος του Πολεμικού Μουσείου» προϋπολογισμού 122.000€. AνάδοχοςΣτ. Θεοδωρόπουλος.

Ø    «Τοποθέτηση πλέγματος για την προστασία της επαρχιακής οδού από αποκόλληση βράχων στη θέση Άρματα Κόνιτσας», προϋπολογισμού € 74.400. Ανάδοχος ΑΛΕΞΗ Ρ ΜΟΝΟΠΡΩΣΟΠΙΚΉ ΑΕ

Διαπλάτυνση γέφυρας Πραμάντων

Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε επίσης την διακήρυξη του έργου: «Αποκατάσταση βλαβών και βελτίωση οδικής λειτουργίας υφιστάμενων γεφυρών της Π.Ε. Ιωαννίνων - Διαπλάτυνση γέφυρας Πραμάντων», προϋπολογισμού 115.000 €.

Προσωρινός ανάδοχος για την ύδρευση Τ.Κ. Μανολιάσας

Επίσης από την Οικονομική Επιτροπή αναδείχτηκε ο προσωρινός ανάδοχος «ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ» για το έργο «Αντικατάσταση εξωτερικού δικτύου ύδρευσης από γεώτρηση στη θέση «Κεφαλόβρυσο» έως τον οικισμό της Τ.Κ. Μανολιάσας», προϋπολογισμού 140.000 €. Ανάδοχος ΜΚ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΙΚΕ. Το έργο υλοποιείται με προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Ιωαννιτών.

Έκκληση Περιφερειάρχη

 Τα στοιχεία για τα κρούσματα κορωνοϊού που μέχρι χθες ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για την Ήπειρο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, τόνισε σε σημερινές του δηλώσεις ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. Όπως εξήγησε ο ΕΟΔΥ συνεχίζει να κατανέμει τα κρούσματα όχι στον τόπο που εντοπίζονται, αλλά στην περιοχή αρχικής έκδοσης της Αστυνομικής Ταυτότητας ή του ΑΜΚΑ. 

Ανέφερε μάλιστα ότι αυτό συνέβη και με τα  επτά  κρούσματα που ανακοινώθηκαν το διήμερο Σαββάτου – Κυριακής για Ιωάννινα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία και ότι από την ενημέρωση που υπάρχει από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, δεν προκύπτει κάτι σοβαρό στην Ήπειρο, εκτός μιας περίπτωσης, που προέκυψε από άτομο που πέρασε από διάφορους φορείς ανά την Ελλάδα και την οποία οι υπηρεσίες της Περιφέρειας πραγματοποιούν ιχνηλάτηση. «Με την Πολιτική Προστασία και τις Διευθύνσεις Υγείας κάνουμε εκτεταμένες ιχνηλατήσεις και αυτό έχει βοηθήσει τα μέγιστα. Τέτοια ιχνηλάτηση δεν έχει γίνει πουθενά. Αν εμείς είχαμε επιφορτισμένη αυτή την αρμοδιότητα, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα»,  συμπλήρωσε σε άλλο σημείο των δηλώσεών του.

Ο Περιφερειάρχης  αναφέρθηκε και σε  περιπτώσεις λανθασμένων σε αρχικό στάδιο διαγνώσεων θετικών κρουσμάτων, επισημαίνοντας για μια άλλη φορά το κενό ενημέρωσης που υπάρχει στην Ήπειρο, από τη συνεχιζόμενη άρνηση του ΕΟΔΥ να επιτραπεί η συνέχιση των αναλυτικών ανακοινώσεων από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας σε συνεργασία με τα νοσοκομεία της Ηπείρου και το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. 

Ταυτόχρονα ο Περιφερειάρχης απεύθυνε έκκληση προς τους νέους να είναι προσεκτικοί: «Πρέπει να είμαστε πιο ήρεμοι και να μην ακούγονται πράγματα που δεν ισχύουν. Δεύτερο πρέπει η νεολαία και ειδικά όσοι συμμετείχαν σε πάρτυ στη Μύκονο ή σε άλλα μέρη να σεβαστούνε τον τόπο και τους ηλικιωμένους. Το ζητάω επιτακτικά. Είμαστε μια περιοχή που μέχρι σήμερα κάναμε μια σπουδαία δουλειά και με συνεργασία είχαμε τα καλύτερα αποτελέσματα,  μη τα χαλάσουμε τώρα».

Ο Περιφερειάρχης είπε ακόμη ότι υπάρχει άψογη συνεργασία με την Πολιτική Προστασία και το Κέντρο και ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει συντονισμός ενεργειών.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου