Εκλογές στις ΗΠΑ: Και όμως, ο Τραμπ είναι ακόμα "ζωντανός"

Ο Ντόναλντ Τραμπ πετάει καπέλα σε υποστηρικτές του σε προεκλογική συγκέντρωση

Ο Ντόναλντ Τραμπ πετάει καπέλα σε υποστηρικτές του σε προεκλογική συγκέντρωση 

Μία από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις κάνει τους αναλυτές να πιστεύουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ίσως βρίσκεται σε καλύτερη θέση από ότι πολλοί νομίζουν. 

 

 

Οι δημοσκοπήσεις άλλωστε τον φέρνουν μπροστά σχεδόν παντού. Ανάλογο όμως σκηνικό λάμβανε χώρα και το 2016 με τη Χίλαρι Κλίντον να προηγείται του Τραμπ αλλά εν τέλει να γνωρίζει την ήττα.

Μία δημοσκόπηση που δημοσίευσε εταιρία στην Αϊόβα έβαλε φωτιά στα τόπια στις ΗΠΑ. Στη συγκεκριμένη πολιτεία ο Τραμπ όχι μόνο προηγείται του Μπάιντεν (με 7 μονάδες) αλλά τις τελευταίες ημέρες αύξησε το προβάδισμά του κατά 2 μονάδες.

Οκ,θα πει κανείς, μία πολιτεία είναι. Οντως, αλλά οι πολιτικές αναλυτές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τελικά ο Τραμπ δεν αποκλείεται να είναι σε πολύ καλύτερη δημοσκοπικά θέση από αυτή που πολύς κόσμος πιστεύει. Η ίδια εταιρία μάλιστα είχε προβλέψει με ακρίβεια το αποτέλεσμα στην Αϊόβα και το 2016. Η τελική της μέτρηση ήθελε τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων προηγούμενο με 7 μονάδες, κάτι που επιβεβαιώθηκε αφού ο Τραμπ νίκησε άνετα (και μάλιστα με 9 μονάδες) Απομένουν ακόμα δύο 24ώρα μέχρι τη μεγάλη εκλογική μάχη (και ενώ 90 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ήδη ψηφίσει) και τα δεδομένα είναι πολύ πιθανό να διαφοροποιηθούν και άλλο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου