Σον Κόνερι: Οι τελευταίες τρυφερές φωτογραφίες ενός εμβληματικού σταρ

Ο θρύλος του Χόλιγουντ έφυγε ειρηνικά, περιτριγυρισμένος από τους δικούς του ανθρώπους. Μετά τον θάνατό του, η σύζυγός του, Μισελίν Ροκμπρίν, αποκάλυψε ότι ο Σον Κόνερι έπασχε από άνοια, η οποία τον είχε «διαλύσει».

Μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για τον άνδρα της ζωής της, με τον οποίο ήταν παντρεμένη για 45 χρόνια, η Ροκμπρίν τον χαρακτήρισε «πρότυπο άντρα», ενώ ανέφερε ότι τελευταία του επιθυμία ήταν να πεθάνει με ηρεμία, όπως και έγινε.


Την ίδια ώρα, η Daily Mail δημοσιεύει μια φωτογραφία που πιστεύεται ότι είναι από τις τελευταίες του διάσημου ηθοποιού. Σε αυτήν βλέπουμε τον Σον Κόνερι να ποζάρει με την αγαπημένη του σύζυγο κρατώντας τρυφερά το χέρι της, λίγους μήνες πριν φύγει από τη ζωή. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, η φωτογραφία τραβήχτηκε στην 45η επέτειο γάμου του ζευγαριού, στις 6 Μαΐου του 2020 στις Μπαχάμες, όπου ο Σον Κόνερι και η ζωγράφος σύζυγός του ζούσαν τα τελευταία χρόνια.
Σον Κόνερι και Μισελίν Ροκμπρίν στην 45η επέτειο του γάμου τους

Σε άλλο άρθρο της, η Daily Mail είχε δημοσιεύει ακόμα μία σχετικά πρόσφατη φωτογραφία του γοητευτικού ηθοποιού, τον οποίο ο περισσότερος κόσμος έχει ταυτίσει -και όχι άδικα- με τον θρυλικό πράκτορα Τζέιμς Μποντ.

Στη φωτογραφία αυτή έχει απαθανατιστεί μια ακόμα τρυφερή οικογενειακή στιγμή, καθώς βλέπουμε τον Σον Κόνερι να ποζάρει με τον γιο του Τζέισον στα 89α γενέθλιά του. Συγκεκριμένα, ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός χαμογελά γλυκά σηκώνοντας τον δείκτη του χεριού του ψηλά στον αέρα, ενώ στο πλευρό του βρίσκεται ο γιος του με τη σύντροφό του, Φιόνα Άπτον. «Δεν ήταν καλά εδώ και κάποιο καιρό», είπε ο γιος του, ο Τζέισον Κόνερι, στο BBC.

Η κηδεία του θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο. Μετά την πανδημία, η οικογένειά του σχεδιάζει να οργανώσει μια τελετή στη μνήμη του.


Ο Σον Κόνερι με τον γιο του Τζέισον, και τη σύντροφο του γιου του, Φιόνα Απτον

Ο πολυβραβευμένος Σκωτσέζος ηθοποιός Σον Κόνερι έφυγε από τη ζωή χθες, Σάββατο, σε ηλικία 90 ετών, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του.

Ο Σον Κόνερι έγινε ευρέως γνωστός ενσαρκώνοντας τον πράκτορα Τζέιμς Μποντ, σε επτά κατασκοπικές ταινίες. Μέχρι και σήμερα θεωρείται ο καλύτερος «007» που εμφανίστηκε ποτέ στη μεγάλη οθόνη.

Στην πολυετή καριέρα του απέσπασε, μεταξύ άλλων, ένα βραβείο Όσκαρ, δύο Μπάφτα και τρεις Χρυσές Σφαίρες. Πρωταγωνίστησε σε δεκάδες ταινίες, όπως στο «Κυνήγι του Κόκκινου Οκτώβρη», στον «Ιντιάνα Τζόουνς και η Τελευταία Σταυροφορία» και στον «Βράχο». Βραβεύτηκε με Όσκαρ δεύτερου ανδρικού ρόλου το 1988 για την ερμηνεία του στην ταινία «Οι Αδιάφθοροι». Το 2000, για την προσφορά του στην τέχνη, η βασίλισσα Ελισάβετ του απένειμε τον τίτλο του «Σερ».

Πολλοί κινηματογραφικοί αστέρες, όπως ο Πιρς Μπρόσναν και ο Τίμοθι Ντάλτον, που και οι δυο τους υποδύθηκαν τον Τζέιμς Μποντ στη μεγάλη οθόνη, αποχαιρέτησαν τον Σκωτσέζο ηθοποιό. Ο Σον Κόνερι «ήταν ένας από τους πραγματικά μεγάλους του κινηματογράφου», τόνισε ο Ντάνιελ Κρεγκ, ο τελευταίος «007». «Καθόρισε μια εποχή και ένα στιλ», πρόσθεσε.

Ο Αμερικανός ηθοποιός Κέβιν Κόστνερ, στο πλευρό του οποίου ο Κόνερι κέρδισε το Όσκαρ δεύτερου ανδρικού ρόλου, στην ταινία «Οι αδιάφθοροι», υπογράμμισε την «απίστευτη καριέρα του». «Ήταν ο μεγαλύτερος σταρ με τον οποίο έχω συνεργαστεί», έγραψε στο Twitter.
Πηγή: iefimerida.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου