ΠΑΤΡΑ : Σπιράλ: πηγή ανομίας και υγειονομική βόμβα στο κέντρο της πόλης


Παράρτημα: Ευθύνες δημάρχου για την άθλια κατάσταση
 

Με αφορμή τη φετινή επέτειο του Πολυτεχνείου, οι πολίτες της Πάτρας έγιναν για πολλοστή φορά θεατές του γνωστού «θεάτρου του παραλόγου» που εκτυλίσσεται στο Παράρτημα του Πανεπιστημίου, επί της οδού Κορίνθου, στο κέντρο της πόλης.Από το μεσημέρι της 17ης Νοεμβρίου μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της επομένης η όλη περιοχή παρέμενε αποκλεισμένη, έρμαιο των διαθέσεων ολιγομελούς ομάδας η οποία «χόρευε» το σύνηθες ταγκό επεισοδίων με την τοπική αστυνομία. 

 Χρόνια τώρα, το Παράρτημα, ένας χώρος με σοβαρό ιστορικό φορτίο για την πόλη, έχει αφεθεί να μετατρέπεται σε χώρο ανομίας και συνεχών ταραχών. Ταυτόχρονα δε,συνιστά μία υγειονομική βόμβα, με σοβαρούς κινδύνους να ελλοχεύουν ανά πάσα στιγμή για εκατοντάδες μαθητές που στεγάζονται στο παρακείμενο σχολικό συγκρότημα.

Καθώς το κτίριο είναι δημοτική περιουσία, η ευθύνη για την όλη κατάσταση βαραίνει τη δημοτική αρχή και τον ίδιο τον Δήμαρχο.Η αλλαγή στη χρήση του Παραρτήματος θα μπορούσε να επιτευχθεί άμεσα και με εντυπωσιακά θετικά αποτελέσματα για το κέντρο της πόλης. Οι ιδέες που έχουν κατατεθεί κατά καιρούς είναι ποικίλες, ευφάνταστες, λειτουργικές και εύκολα υλοποιήσιμες –είτε κοινωνικού, είτε πολιτιστικού χαρακτήρα- και παραμένουν στασυρτάρια κάποιου γραφείου κάποιου υπεύθυνου(;) αντιδημάρχου.

Όπως και σε άλλα αντίστοιχα ζητήματα, το μόνο που χρειάζεται για να μπει τέλος στην άθλια παρούσα κατάσταση είναι η απαιτούμενη πολιτική βούληση. Η παρούσα δημοτική αρχή όχι μόνο δεν την διαθέτει, αλλά μάλλον η διαιώνιση της κατάστασης αποτελεί επιλογή της, ου μην και η περίθαλψη των λιγοστών ταραχοποιών στοιχείων που ευθύνονται για αυτή.Σημειωτέον, προηγούμενη δημοτική αρχή, πρόσφατα, επέδειξε το απαραίτητο πολιτικό θάρρος και αναμετρήθηκε με το πρόβλημα, λύνοντάς το.

Επιτέλους, το Παράρτημα πρέπει άμεσα να σταματήσει να λειτουργεί ως υγειονομική βόμβα και«χώρος αποκλειστικής χρήσης» και να αξιοποιηθεί προς όφελος όλων των πατρινών, στους οποίους ανήκει. Το σπιράλ ζητά από τη Δημοτική Αρχή να πάρει θέση και να αναλάβει πρωτοβουλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου