ΠΑΤΡΑ : Σκληρή επίθεση στον Δήμαρχο από την παράταξη “Πάτρα – Ενωμένη” και η διαμάχη

“Αναξιοπρεπής, προσβλητικός, ανακόλουθος και αναξιόπιστος”

Σκληρή ανακοίνωση κατά του Δημάρχου Πάτρας, εξέδωσε η δημοτική παράταξη “Πάτρα – Ενωμένη”, του Νίκου Παπαδημάτου η οποία αναφέρει:

“Αναξιοπρεπής, προσβλητικός, ανακόλουθος και αναξιόπιστος.

Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί να χαρακτηριστεί  ο Δήμαρχος Πατρέων μετά το νέο θεσμικό ατόπημα στο οποίο υπέπεσε.

 Ως γνωστόν, οι δημοτικές παρατάξεις έχουν δικαίωμα στο να έχουν γραφεία σε χώρο της Δημοτικής Αρχής. Στις αρχές του 2020 ο κ. Πελετίδης δεσμεύτηκε να το κάνει πράξη, ενώ στην πορεία ενημερωθήκαμε ότι θα πρέπει να κάνουμε υπομονή έως τον Ιούνιο προκειμένου να μας παραχωρηθούν γραφεία στο Αρσάκειο όταν ετοιμαστεί ο χώρος.

Αφού πέρασε ο Ιούνιος και έφτασε το φθινόπωρο και δεν είχαμε καμία απολύτως ειδοποίηση, αναγκαστήκαμε να θέσουμε εκ νέου το ζήτημα. Ο κ. Δήμαρχος επειδή διακατέχεται από πονηράδα και θέλησε να ξεφύγει από την ουσία της συζήτησης, μας άφησε όλους σύξυλους, λέγοντάς μας: «Τι θέλετε; Να διώξω τους υπαλλήλους και να βάλω εσάς;». Εμείς επιμείναμε και του ζητήσαμε να βρει λύση, καθώς είναι η υπεύθυνη Αρχή και ξαφνικά ενημερωθήκαμε ότι πρέπει να εγκατασταθούμε σε ένα υποβαθμισμένο κτήριο στην οδό Μπουκαούρη και Γούναρη στο οποίο μένουν οι καθόλα συμπαθείς και αγαπητοί άστεγοι της πόλης μας.

Φυσικά και δεν έχουμε τίποτα με τους ανθρώπους που μένουν εκεί, όπως επίσης κατανοούμε την προσπάθεια για επικοινωνιακά τρικ και λαϊκίστικα παιχνίδια εκ μέρους του κ. Πελετίδη, που για μια ακόμη φορά ρίχνει το επίπεδο με κουτοπονηριές Σοβιετικού τύπου

Λυπούμαστε πολύ για τον Δήμαρχο της Πάτρας και για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τόσο εμάς, όσο και όλες τις δημοτικές παρατάξεις που εκπροσωπούν κατοίκους της πόλης.

Η αναξιοπρέπεια, η αναξιοπιστία και η ανακολουθία σε όλο της το μεγαλείο από έναν άκρως προσβλητικό άνθρωπο που διαχειρίζεται τον Δήμο λες και είναι τσιφλίκι του…”

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

 "Το παραλήρημα του κ. Παπαδημάτου αποκαλύπτει την βαθιά περιφρόνηση και το μίσος του για την φτωχολογιά "

"Η παράταξη της Ν.Δ. στον Δήμο Πατρέων με τον επικεφαλής της κ. Παπαδημάτο, για μία ακόμη φορά αναδεικνύει το αξιακό της σύστημα, βάσει του οποίου περιφρονεί όλους όσους βρίσκονται «με την πλάτη στον τοίχο» εξαιτίας του άδικου συστήματος που κυριαρχεί στη χώρα μας και γενικότερα.

Χθες, Τετάρτη 18 Νοεμβρίου, αρνήθηκε ακόμα και να δει τους χώρους που προτάθηκαν για γραφεία των δημοτικών παρατάξεων, γιατί όπως είπε «ο Δήμαρχος τη μία τους πάει στους “λαθρομετανάστες” και την άλλη στους άστεγους». Γι’ αυτόν το λόγο, αρνήθηκε να ανέβει και να δει τα γραφεία του τέταρτου ορόφου της πολυκατοικίας όπου στεγάζεται και η δομή των αστέγων του Δήμου, ακολουθούμενος από τον κ. Τζανάκο. Για μία ακόμη φορά αποδεικνύει ότι του είναι ανυπόφορο να είναι κοντά σε ανθρώπους που υποφέρουν.

Η Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κυρία Σολωμού, μαζί με τον Δήμαρχο και τους κ.κ. Ρώρο, Ψωμά και Δραγώτη (εκπρόσωπο του κ. Πατούχα), επισκέφθηκαν τα πλήρως ανακαινισμένα γραφεία, που καλύπτουν τις ανάγκες όλων των παρατάξεων. Το κάθε γραφείο είναι σύγχρονο και έχει την δική του αυτονομία σε όλα τα επίπεδα.

Η Δημοτική Αρχή είχε και έχει όλη τη διάθεση να βοηθήσει τη λειτουργία των δημοτικών παρατάξεων, γι’ αυτό και παραχωρεί έναν ολόκληρο όροφο, στο συγκεκριμένο κτίριο και όχι τα 3 γραφεία που υπάρχουν από δεκαετίας στο κτίριο του Λαδόπουλου.

Ενημερώνουμε τον κ. Παπαδημάτο, ότι οι άστεγοι και οι άλλοι φτωχοί συνδημότες μας, έχουν αξιοπρέπεια, λεβεντιά και φιλότιμο. Δεν είναι «λιανομαρίδα», όπως έχει αποκαλέσει τους εργαζόμενους.

Το χθεσινό του παραλήρημα, αποκαλύπτει ότι δεν αντέχει ούτε να αντικρίσει τους άστεγους, περιφρονεί βαθιά και μισεί τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Για μας, είναι προτεραιότητα οι ανάγκες τους. Νιώθουμε υπερήφανοι που παρέχουμε αυτόν τον σύγχρονο και καθαρό χώρο για την στέγαση των συνδημοτών μας. Η λειτουργία του αποτελεί παράδειγμα σε πανελλαδικό επίπεδο, γιατί στηρίζεται αποκλειστικά στους εργαζόμενους του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων".

ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ -ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΑΤΟΥ

«Στις δηλώσεις μου είτε τις προσωπικές είτε της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη», πολλές φορές είμαι καυστικός, αλλά καυστικός προς εκπροσώπους θεσμών και όχι προσωπικά. Δυστυχώς, ο κ. Δήμαρχος απάντησε σε προσωπικό επίπεδο με αφορμή το δίκαιο αίτημα των δημοτικών παρατάξεων για στέγαση σε χώρο που ο ίδιος μας είχε υποσχεθεί και στην πορεία βγήκαν άλλα…

Δηλώνω, λοιπόν, το εξής: Οι καταβολές, οι πράξεις και η διαχρονική στάση ζωής είναι αυτές που χαρακτηρίζουν κάποιον για το αν έχει ειλικρινείς ή όχι ευαισθησίες προς τους συνανθρώπους μας. Κι εγώ προσωπικά θεωρώ ότι έχω δώσει δείγματα γραφής για το ενδιαφέρον μου για τις ευπαθείς ομάδες μέχρι σήμερα.

Από την άλλη πλευρά, ο κ. Πελετίδης, κρατώντας όψιμα το λάβαρο του Κομμουνιστή, θα πρέπει, για να είναι συνεπής στο κόμμα που ανήκει, να ταυτίζει με τις ιδέες του ΚΚΕ και την προσωπική, επαγγελματική, κοινωνική και οικονομική του συμπεριφορά. Αρα θα πρέπει να διερωτηθεί αν το ότι είναι κάτοικος στην περιοχή των πλουσίων (Ηρώων Πολυτεχνείου) ή το ότι ξεκουράζεται το καλοκαίρι στην περιοχή των ιδιοκτητών βιλών (Αραχωβίτικα), είναι στοιχεία που συνάδουν με τις ιδέες του Μαρξισμού/Λενινισμού…

Τέλος θα ξεκαθαρίσω το εξής: Οποτε κι από όποιον θίγομαι σε προσωπικό επίπεδο, θα απαντώ και εγώ σε προσωπικό επίπεδο. Όλα τα υπόλοιπα είναι ένα κακοστημένο επικοινωνιακό τρικ της Δημοτικής Αρχής, η οποία νομίζει ότι απευθύνεται σε ιθαγενείς ή υπηκόους Σοβιετίας…».

 ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΣ Ανυπότακτης Πολιτείας ΤΟΥ ΧΡ. ΠΑΤΟΥΧΑ

Η παροχή γραφείων σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις είναι ένα δημοκρατικό μέτρο που προωθεί την ισότητα όλων των δημοτικών παρατάξεων. Είναι μέτρο που ενισχύει κυρίως τις ανεξάρτητες παρατάξεις, αυτές που δεν έχουν κομματική στήριξη για να λαμβάνουν επιχορήγηση από τα κόμματα εξουσίας. Είναι μέτρο που ωφελεί τις παρατάξεις που δε στηρίζονται σε επιχειρηματικά συμφέροντα για να απολαμβάνουν τις χορηγίες τους.

Η Ανυπότακτη Πολιτεία είναι μια ανεξάρτητη παράταξη Αριστερών και δημοκρατικών ανθρώπων που εξαρτάται μονάχα από τη συνδρομή των μελών της. Ως εκ των παραπάνω, η παροχή ενός χώρου συνεδριάσεων μας ενδιαφέρει σημαντικά. Δε το θεωρούμε όμως και ζήτημα ζωτικής σημασίας, διότι στα 14 χρόνια της διαδρομής από την ίδρυσή μας, οι συνεδριάσεις μας έχουν φιλοξενηθεί σε μια σειρά από χώρους που είναι ανοιχτοί και προσβάσιμοι για τους ανθρώπους και τις κοινωνικές ομάδες που θέλουμε να απευθυνθούμε και να εκπροσωπήσουμε. Σε αυτά τα χρόνια στεγαστήκαμε σε χώρους νεολαίας, σε πολιτιστικές λέσχες, σε χώρους πολιτισμού, πολιτικής, αλληλεγγύης κ.α. μιας οι οικονομικές μας δυνατότητες δε μας επέτρεπαν να διαθέτουμε το δικό μας χώρο.

Θεωρούμε ότι η λύση που προτείνεται από τη Δήμο (το κτήριο Μπουκαούρη και Γούναρη) είναι μια ικανοποιητική λύση λόγω του ότι το συγκεκριμένο κτήριο ενοικιάζεται ήδη από το Δήμο αλλά ο συγκεκριμένος όροφος δεν έχει άλλη χρήση. Επίσης είναι ικανή να στεγάσει όχι μονάχα τις 9 παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και τις υπόλοιπες που δεν κατάφεραν να εκπροσωπηθούν σε αυτό, εάν τους ενδιαφέρει.

Με λύπη διαπιστώνουμε ότι κάποιες από τις υπόλοιπες παρατάξεις δεν έχουν την ίδια γνώμη. Δεν ικανοποιούνται από τη λύση και προφασίζονται ότι ο χώρος αυτός είναι εκτός κέντρου της πόλης. Δεν είναι όμως αυτός ο κύριος λόγος που δεν δέχονται να στεγαστούν εκεί τα γραφεία τους. Η αλήθεια είναι ότι ο χώρος αυτός είναι «πολύ μικρός» για αυτούς. Θέλουν το Δήμο να τους πληρώσει πολυτελή και ευρύχωρα γραφεία, στο κεντρικό Δημαρχείο.Δε δέχτηκαν ούτε καν να δουν το χώρο όταν αντιλήφθηκαν ότι βρίσκεται στην πολυκατοικία που έχει ενοικιάσει ο Δήμος για το υπνωτήριο αστέγων. Θεωρούν υποβάθμιση να πάνε σε μια τέτοια λύση.  Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Παπαδημάτος αποχωρώντας από τη συνάντηση σήμερα, δε δέχεται να τους «πετάξει»ο Δήμος «με τους λαθρομετανάστες και με τους άστεγους». Θεωρεί αυτούς τους ανθρώπους κατώτερους από τα μέλη και τους ψηφοφόρους της παράταξής του.Θεωρεί υποβάθμιση να βρίσκεται μαζί τους ακόμη και στο ίδιο κτήριο. Αυτό το ρατσιστικό παραλήρημα μας προκαλεί έντονη αντίδραση αλλά εμάς τουλάχιστον δε μας ξαφνιάζει. Ξαφνιάζει άραγε τις παρατάξεις που συμπορεύονται μαζί του;

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου