ΠΑΤΡΑ : Συνεχίζονται με γρήγορους ρυθμούς,


οι εργασίες ανάπλασης στο έλος της Αγυιάς
, που ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο και αναμένεται να ολοκληρωθούν σε ένα χρόνο περίπου

Θυμίζουμε, ότι το έργο της ανάπλασης και αξιοποίησης της  περιοχής του camping, στο έλος της Αγυιάς, αφορά την ανάπλαση και αξιοποίηση της περιοχής του έλους, εμβαδού περίπου 225 στρ., μετατροπή της περιοχής σε Οικολογικό Πάρκο, το οποίο θα περιβάλλει το έλος.  Στα πλαίσια του έργου προβλέπεται ήπια αναψυχή με τη δημιουργία μονοπατιών για περίπατο, διαδρομής κίνησης ποδηλατών, αθλητισμό και  οικολογική ενημέρωση με τη πρόβλεψη ανάλογου εξοπλισμού, όπως παρατηρητήρια, πινακίδες επεξηγήσεων σε κομβικά σημεία, κιόσκια ενημέρωσης, φύτευση κ.λπ.

Η διαμόρφωση του έλους συνίσταται σε έναν δίκτυο διαδρομών, μέσου πλάτος περίπου 3,5 μ. που δημιουργεί έναν Περίπατο οικολογικής ευαισθητοποίησης περιμετρικά στο έλος και Αθλητικές διαδρομές που διασχίζουν την περιοχή, φύτευση κατάλληλων δέντρων και θάμνων, κατασκευή δικτύων πυρόσβεσης, ύδρευσης, αποχέτευσης και ηλεκτρισμού
Κατά μήκος των διαδρομών αυτών θα υπάρχουν κιόσκια με καθιστικά και με υλικό πληροφόρησης για το έλος, παρατηρητήρια της πανίδας, οργανωμένες θέσεις για πικ-νικ.

Το έργο υλοποιείται από την Διεύθυνση Αρχιτεκτονικού Έργου του Δήμου Πατρέων και χρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ 2014-2020».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου