ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ / Ορκωμοσία Μπάιντεν : Ποια είναι η 22χρονη Αφροαμερικανή ποιήτρια που έκλεψε την παράσταση

Ορκωμοσία Μπάιντεν : Ποια είναι η 22χρονη Αφροαμερικανή ποιήτρια που έκλεψε την παράσταση

Μπορεί στην ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν να έδωσαν το «παρών» η Λέιντι Γκάγκα και η Τζένιοφερ Λόπεζ, ωστόσο τα βλέμματα «έκλεψε» η 22χρονη Αφροαμερικανή, Αμάντα Γκόρμαν.

Πρόκειται για τη νεότερη ποιήτρια που τιμήθηκε με το πρώτο «Εθνικό Βραβείο Νέου Ποιητή» στις ΗΠΑ, η οποία απήγγειλε το έργο της με τίτλο «Ο λόφος που σκαρφαλώνουμε».

Πρόκειται για έργο που έγραψε αποκλειστικά για την συγκεκριμένη περίσταση η νεαρή ποιήτρια της Γενιάς Ζ, την οποία θαυμάζει η νέα πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν.

 Ποια είναι

Η Αμάντα γεννημένη το 1998 μεγάλωσε στις ΗΠΑ και ξεκίνησε να γράφει από την ηλικία των οκτώ ετών.

Λόγω προβλημάτων ομιλίας που αντιμετώπιζε το γράψιμο ήταν γι’ αυτήν ένας από τους βασικούς τρόπους να εκφράσει τα συναισθήματά της.

Ενώ σπούδαζε ακόμη Κοινωνιολογία στο περίφημο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, η νεαρή ποιήτρια τιμήθηκε το 2017 με το πρώτο «Εθνικό Βραβείο Νέου Ποιητή» στις ΗΠΑ, ενώ την επόμενη χρονιά το περιοδικό Glamour την επέλεξε ως College Woman της χρονιάς.

Έγραψε  το ακόλουθο ποίημα για την περίσταση:

«Όταν αντικρίζω νέες γυναίκες, βλέπω τη λάμψη τους. Από την επίδρασή τους, τον τρόπο δράση τους, αυτά που κάνουν κι αυτά που γνωρίζουν. Είναι μια λάμψη που δεν τη βλέπεις στο γυαλί, το διαμάντι ή τις στάλες της βροχής. Αλλά το φως ενός κύματος κοριτσιών που αρνούνται να της σταματήσουν. Δεν χρειαζόμαστε άδεια για την αποστολή μας να φέρουμε την αλλαγή.

Να είμαστε οι εαυτοί μας, με αυτοπεποίθηση χωρίς διάθεση μετάνοιας, παράξενα όμορφες. Είμαστε η αυγή ενός δισεκατομμυρίου ακτίνων, εκείνη η αστραφτερή λάμψη. Η αστερόσκονη ενός κοριτσιού που κυνηγά τα όνειρά του. Αυτή τη λάμψη δεν μπορείτε να μου την κλέψετε. Πηγάζει από τα εσώτερα μιας γυναίκας που αφήνει τον εαυτό της να λάμψει».

Η Γκόρμαν είχε δηλώσει προ διετίας στο Glamour ότι «δεν χρειάζεται να είσαι ποιητής, πολιτικός, ή να βρίσκεσαι στο Λευκό Οίκο για να ασκήσεις επιρροή με τα λόγια σου. Όλοι μας διαθέτουμε αυτή την ικανότητα να βρίσκουμε λύσεις για το μέλλον».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου