Χριστίνα Αλεξοπούλου: «Δρομολογήθηκε η λύση για την αξιοποίηση στον Ριγανόκαμπο.» Και ...κόντρα με τον Δήμαρχο

 

 Μετά από σειρά συναντήσεων εργασίας που είχε τους τελευταίους μήνες με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρίας Ακινήτων του Δημοσίου κ. Στέφανο Βλαστό, η Βουλευτής Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλου είχε το πρωί της Παρασκευής συνάντηση  με τον Δήμαρχο Πατρέων κ. Πελετίδη.

Η κ. Αλεξοπούλου, ενημέρωσε τον Δήμαρχο για την δρομολόγηση λύσης, στο χρόνιο ζήτημα της κατάληψης έκτασης και της δημιουργίας καταυλισμού Ρομά στη περιοχή του Ριγανόκαμπου.

Του μετέφερε πως η ΕΤΑΔ θα προβεί άμεσα, στον καθαρισμό, την περίφραξη και την φύλαξη του χώρου, ενώ το επόμενο διάστημα, προχωρά σε ενέργειες για την βέλτιστη αξιοποίησή  του. Διευθετείτε με τον τρόπο αυτό, ένα θέμα που ταλαιπωρεί χρόνια, τους κατοίκους της περιοχής.


 

«Για την επίλυση των ζητημάτων, δεν αρκούν επιστολές και δημόσιες ανακοινώσεις. Ούτε μας εξιλεώνει η επίρριψη ευθυνών σε τρίτους. Χρειάζεται μεθοδική και αποτελεσματική δουλειά, συνεργασίες και συμπράξεις.» δήλωσε η Βουλευτής.

«Με ικανοποίηση διαπίστωσα, την τεχνοκρατική προσέγγιση με την οποία χειρίζονται την υπόθεση, ο  κ. Βλαστός και οι συνεργάτες του. Έχουμε επιτέλους, έναν αξιόπιστο συνομιλητή από την πλευρά της Εταιρίας Ακινήτων του Δημοσίου.

Οι επιλογές της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, με αποφασιστικότητα  και αποτελεσματικότητα, επιλύουν και τα τοπικά προβλήματα, που κάνουν την ζωή των πολιτών  καλύτερη.»

 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

 Με έκπληξη ενημερωθήκαμε σήμερα, από την βουλευτή της Ν.Δ. κυρία Αλεξοπούλου, ότι «κατόπιν ενεργειών της», κατάφερε με μια επίσκεψή της στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ Α.Ε., να λυθεί το πρόβλημα του Ριγανόκαμπου.

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, στην συνάντηση που είχε μαζί της σήμερα, νωρίς το πρωί στο Δημαρχείο, την ενημέρωσε, ότι περιμένει επίσημη απάντηση από το Γραφείο του Πρωθυπουργού, ή τον αρμόδιο Υπουργό και την ΕΤΑΔ, για την παραχώρηση στον Δήμο Πατρέων, με τις διαδικασίες που έχει προτείνει η Δημοτική Αρχή, ολόκληρης της έκτασης του παλιού σκουπιδότοπου στον Ριγανόκαμπο.

Τον  χώρο αυτό, η Δημοτική Αρχή μαζί με τους κατοίκους και τους φορείς του Ανατολικού Διαμερίσματος, διεκδικούσε από την προηγούμενη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και διεκδικεί και από την σημερινή της Ν.Δ., με σκοπό την δημιουργία του μεγάλου Ανατολικού Πάρκου, ανοιχτό στο λαό της Πάτρας, για αναψυχή, αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.

Η Δημοτική Αρχή περιμένει, μετά τις συνεχείς παρεμβάσεις, συναντήσεις και επιστολές προς την Κυβέρνηση, την άμεση, επίσημη απάντηση, ότι η έκταση παραχωρείται στον Δήμο και όχι σε οποιονδήποτε ιδιώτη για εκμετάλλευση.

Ο Δήμαρχος, την ενημέρωσε επίσης, ότι ο καταυλισμός των Ρομά, είναι εγκατεστημένος σε χώρο που ανήκει στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας. Στο χώρο που ανήκει στην ΕΤΑΔ, είναι ελάχιστοι εγκαταστημένοι.

Η Δημοτική Αρχή θεωρεί ότι αυτά τα σοβαρά ζητήματα που αφορούν τον λαό της Πάτρας, χρειάζονται και σοβαρή αντιμετώπιση. Δεν πρέπει να αποτελούν αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης.

Η Δημοτική Αρχή, θα συνεχίσει να διεκδικεί, με συνέπεια και πάντα μαζί με τον λαό, την παραχώρηση του χώρου στον Δήμο, για να αποδοθεί δωρεάν στους κατοίκους της Πάτρας.

Και  απάντηση στην ανακοίνωση του κ.Πελετίδη

Με μεγάλη έκπληξη και απογοήτευση, διάβασα την ανακοίνωση του Δημάρχου Πατρέων αμέσως μετά από την σημερινή μας συνάντηση. Το εποικοδομητικό κλίμα της συζήτησής μας μετατράπηκε σε ειρωνικά σχόλια.

 


Εξήγησα  με λεπτομέρειες στον κ. Δήμαρχο, για την πολύμηνη συνεργασία μας με την ΕΤΑΔ και τον ενημέρωσα για την δρομολόγηση των διαδικασιών,  την οποία μάλιστα χαρακτήρισε ως θετική.

Τί άλλαξε μέσα σε λίγες ώρες και ο Δήμαρχος επέστρεψε στην γνωστή ρητορική της άρνησης; Θέλει να θυσιάσει τους κατοίκους του Ριγανόκαμπου και να απορρίψει μια λύση, απλά επειδή δεν είναι «κατόπιν ενεργειών του»;

Σε αυτό τον τόπο, όλοι εργαζόμαστε σκληρά, ο καθένας με τον θεσμικό του ρόλο, για να επιλύσουμε αποτελεσματικά τα προβλήματα και να βελτιώσουμε την ζωή των πολιτών.

Δεν έχει την αποκλειστικότητα ο κ. Δήμαρχος να ενδιαφέρεται για την Πάτρα.

Πόσο μάλλον, όταν αποδεικνύεται, ότι τελικά αυτό το ενδιαφέρον είναι για το κομματικό του θεαθήναι.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου