ΠΑΤΡΑ : Εδω Πανεπιστήμιο


ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
Διαδικτυακά θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση του Πανεπιστημίου Πατρών για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών και Ημέρας των Γραμμάτων λόγω των μέτρων της πανδημίας Covid-19  την Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 17.00. 

 

 Την έναρξη της εκδηλώσεως θα πραγματοποιήσει με χαιρετισμό του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Καθηγητής Χρήστος Ι. Μπούρας. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί τιμής ένεκεν η απονομή τιμητικής πλακέτας εις μνήμην του προσφάτως εκλιπόντος πρώην Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου και Ομότιμου Καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών Αθανασίου Σαφάκα. Ως είθισται στον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών και της Ημέρας των Γραμμάτων θα πραγματοποιηθεί και η απονομή των τιμητικών πλακετών και διπλωμάτων στα μέλη ΔΕΠ που αφυπηρέτησαν το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος, 2019-20, ως αναγνώριση της μακρόχρονης προσφοράς τους στην Ανώτατη εκπαίδευση και της συμβολής τους στην ανάπτυξη του Ιδρύματος. Τέλος, θα απονεμηθούν τα «Φοιτητικά Βραβεία Αριστείας» και οι τιμητικές διακρίσεις που συνοδεύονται από χρηματικά έπαθλα, στους αριστεύσαντες αποφοίτους του Πανεπιστημίου Πατρών το Ακαδημαϊκό έτος 2019-20.
Η πρόσκληση της εκδήλωσης, έχει αναρτηθεί στο: https://www.upatras.gr/el/node/9831

Η παρακολούθηση της εκδήλωσης στο: https://upatras-gr.zoom.us/j/94150608837?pwd=S1h5cnV3NUZhK0xTdjhJY29hR3ZDQT09
Meeting ID: 941 5060 8837
Passcode: 942205


ΑΡΝΗΤΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΙΚΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ RAPID TEST COVID-19 ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ
Αρνητικό το αποτέλεσμα των τεστ ταχείας ανίχνευσης του κορωνοϊού (rapid test) σε όλους όσους υπεβλήθησαν στη συγκεκριμένη εξέταση που ολοκληρώθηκε χθες 21/1/21 και αφορούσε σε μέλη από όλες τις κατηγορίες της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών διενήργησε τη συγκεκριμένη εθελοντική εξέταση προσβλέποντας στην ασφαλέστερη λειτουργία του Ιδρύματος σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, τον οποίο και ευχαριστεί. Η συγκεκριμένη εξέταση πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Πατρών με την τήρηση όλων των κανόνων του υγειονομικού πρωτοκόλλου, αποδεικνύοντας τη σοβαρότητα με την οποία το Ίδρυμα αντιμετωπίζει την πανδημία και εκ του αποτελέσματος διαφαίνεται η συνεπής και αποτελεσματική εφαρμογή των μέτρων προστασίας στο Ίδρυμα. Ο συνολικός αριθμός των ελεγμένων δειγμάτων έφτασε μόλις τους 273, παρά την ενθάρρυνση των Πρυτανικών Αρχών για συμμετοχή στη διαδικασία του Διδακτικού-Επιστημονικού & Διοικητικού Προσωπικού όλων των κατηγοριών, καθώς και μεταπτυχιακών φοιτητών /υποψηφίων διδακτόρων, και όσων εκ των φοιτητών διαμένουν στις φοιτητικές εστίες. Ειδικότερα  τα στατιστικά στοιχεία ανά κατηγορία που συμμετείχαν στη διαδικασία έχουν ως ακολούθως:
Μέλη ΔΕΠ, ΕΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ, Επιστημονικοί Συνεργάτες, Ομότιμοι Καθηγητές: 90 ήτοι (32,97%)
Διοικητικοί (μόνιμοι, συμβασιούχοι και προσωπικό καθαριότητας): 83 ήτοι (30,40%)
Υποψ. Διδάκτορες, Μεταπτυχιακοί Φοιτητές, Ερευνητές, Μεταδιδάκτορες: 85 ήτοι (31,14%)
Προπτυχιακοί Φοιτητές: 15 ήτοι (5,86%)


ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΡΥΤΑΝΕΩΣ ΜΕ ΤΟΝ Γ.Γ. ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΕΣ Α. ΜΠΑΛΕΡΜΠΑ & ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ κ.κ. Δ. ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Ι. ΦΩΤΗΛΑ
Διαδοχικές συναντήσεις πραγματοποίησε αυτή την εβδομάδα ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Καθηγητής Χρήστος Μπούρας. Ο Γενικός Γραμματέας Ιθαγένειας του ΥΠΕΣ κ. Αθανάσιος Μπαλέρμπας επισκέφθηκε τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών με τον οποίο είχε διεξοδική και εποικοδομητική συνομιλία με ανταλλαγή απόψεων για θέματα που αφορούν τη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών και την Ιθαγένεια. Επίσης ο Πρύτανης συναντήθηκε διαδοχικά με τη βουλευτή Ηλείας κ. Δ. Αυγερινοπούλου και τον βουλευτή Αχαΐας κ. Ι. Φωτήλα, με τους οποίους συζήτησε και αντάλλαξε απόψεις για θέματα και προβλήματα του Πανεπιστημίου Πατρών, συμπεριλαμβανομένων και των επίμαχων διατάξεων του προς ψήφιση νομοσχεδίου του Υπ. Παιδείας για τα ΑΕΙ.


ΕΝΘΑΡΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ «EUandU: Η επιστήμη και η καινοτομία στην καθημερινή μας ζωή»
Την Δευτέρα 18.01.2021, ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες του διαδικτυακού συνεδρίου που οργάνωσε η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα με θέμα: "EUandU: Η επιστήμη και η καινοτομία στην καθημερινή μας ζωή" με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Πατρών, του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ)/ Μετσόβιο Πολυτεχνείο και του Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας (ΙΤΕ). Στόχος του, να ενημερώσει, να εμπνεύσει και να ενθαρρύνει, κυρίως, νέους 18-35 ετών να ασχοληθούν με την έρευνα, αναδεικνύοντας τις δυνατότητες της χρηματοδοτούμενης έρευνας και της περαιτέρω αξιοποίησής της στην αγορά και την καθημερινότητα του πολίτη. Το Πανεπιστήμιο Πατρών παρουσίασε 14 έργα στους ακόλουθους επιλεγμένους από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τομείς:
ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου