ΑΘΗΝΑ : Ξυλοδαρμός σταθμάρχη στο μετρό: Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των δύο δραστών της επίθεσης

ΣΤΑΘΜΑΡΗΣ ΜΕΤΡΟ

Φωτογραφίες υπόπτων νεαρών που έχουν απασχολήσει για διάφορα αδικήματα, δείχνουν οι αστυνομικοί, στον 52χρονο σταθμάρχη, που δέχθηκε την ανελέητη επίθεση των δύο δραστών, όταν τους έκανε παρατήρηση γιατί δεν φορούν μάσκα και να κατεβάσουν τα πόδια τους από τα καθίσματα. Οι σεσημασμένοι που του επιδεικνύονται, είναι κυρίως Έλληνες, ομογενείς από τη Ρωσία αλλά και από την Αλγερία, που μεταξύ άλλων είχαν συμμετοχή σε τέτοιου είδους ξυλοδαρμούς. 

 Το θύμα της επίθεσης, που έχει υποστεί κατάγματα στα πλευρά και το πρόσωπο, στην πρώτη του κατάθεση επεσήμανε ότι οι δράστες μιλούσαν καλά ελληνικά, ήταν ηλικίας από 17 έως 23 χρόνων, ενώ μπορεί να τους αναγνωρίσει καθώς θυμάται αρκετά καλά τα πρόσωπά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έχουν καθαρή εικόνα των δραστών από κάμερες ασφαλείας. Εικάζουν ότι οι δράστες έχουν απασχολήσει τις διωκτικές αρχές και επιχειρούν την ταυτοποίηση τους από την τράπεζα ηλεκτρονικών δεδομένων φωτογραφιών σεσημασμένων ατόμων.

Από το αποτρόπαιο βίντεο οι αστυνομικοί διαπιστώνουν πως ένας από τους δράστες επιδεικνύει ιδιαίτερη βαναυσότητα, κάτι που τους οδηγεί στην εκτίμηση πως το έχει κάνει ξανά και δεν αποκλείουν να έχει συλληφθεί στο παρελθόν, ενώ ο δεύτερος φαίνεται να έχει υποστηρικτικό ρόλο, και δίνει και αυτός μια κλωτσιά στο θύμα για να μην "ντροπιαστεί" στα μάτια του συνεργού του. Επίσης, οι αστυνομικοί εντοπίζουν πως φορούν παρόμοιο ρουχισμό, δείγμα πως μπορεί να είναι αδέρφια, με τον μεγαλύτερο να χτυπά ως "μπροστάρης και υπερασπιστής", και τον μικρότερο να συνδράμει στην ενέργεια.

Από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, οι αστυνομικοί εκτιμούν πως οι δράστες επιβιβάστηκαν στον συρμό από τον σταθμό της Ανθούπολης αλλά κυρίως από τον Άγιο Αντώνιο Περιστερίου, και αναζητούν υλικό από τις κάμερες ασφαλείας προκειμένου να τους εντοπίσουν το επίμαχο χρονικό διάστημα. Δεν αποκλείουν να πρόκειται για κατοίκους αυτών των περιοχών, ωστόσο η ώρα της επίθεσης ήταν περίπου στις 13:30, οπότε μπορεί να είχαν κατευθυνθεί προς αυτές και επέστρεφαν προς τον τόπο διαμονής τους.

Οι αστυνομικοί έχουν στείλει στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών όλο το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, προκειμένου να "καθαρίσει" ακόμη περισσότερο η εικόνα τους, ενώ προσπαθούν να εντοπίσουν επιπλέον υλικό από κάμερες εξωτερικά του σταθμού προκειμένου να διαπιστώσουν τις κινήσεις τους, όπως επίσης και μάρτυρες που βρίσκονταν στο εσωτερικό του συρμού και είδαν και την επίθεση.

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη στο μετρό: Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των δύο δραστών της επίθεσης - εικόνα 2

Αν δεν προκύψει σύντομα ταυτοποίηση των στοιχειών ταυτότητας των δύο δραστών, δεν αποκλείεται οι αστυνομικοί να προβούν σε δημοσίευση φωτογραφιών τους, που θα απομονωθούν από το υλικό των καμερών ασφαλείας, αναζητώντας πληροφορίες από τους πολίτες.

Ο 52χρονος περιέγραψε το περιστατικό και φέρεται να είπε: "Επιβιβάστηκα στον σταθμό της Ανθούπολης. Μετά από 4-5 σταθμούς, είδα τους νεαρούς να κάθονται στα καθίσματα. Δεν φορούσαν μάσκες και ο ένας είχε τα πόδια του πάνω στο απέναντι κάθισμα. Τους προσέγγισα και τους έκανα παρατήρηση να φορέσουν μάσκες και να κατεβάσει τα πόδια του. Αντέδρασαν έντονα. Άρχισαν να βρίζουν, να με φτύνουν και να με σπρώχνουν. Ιδιαίτερα ο ένας από αυτούς. Δεν έδωσα συνέχεια γιατί είχε φθάσει ο συρμός στον σταθμό της Ομόνοιας και έπρεπε να κατέβω. Δεν κατάλαβα ότι με ακολούθησαν. Με αιφνιδίασαν. Με χτύπησαν πισώπλατα με αποτέλεσμα να πέσω στο έδαφος. Στη συνέχεια και ενώ ήμουν κάτω ένοιωθα απανωτά χτυπήματα στο σώμα και το κεφάλι, με γροθιές και κλωτσιές. Δεν ξέρω πως γλίτωσα".

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Σταθμαρχών, Λεωνίδας Γεωργόπουλος, δήλωσε χαρακτηριστικά: "Ασφαλώς έχουν φοβηθεί όλοι οι συνάδελφοι. Είμαστε σε συνεχή ανασφάλεια. Πάμε στη δουλειά μας και δεν ξέρουμε αν θα γυρίσουμε ή θα καταλήξουμε στο νοσοκομείο". Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη καταδίκασε το γεγονός, τονίζοντας ότι οι δράστες θα συλληφθούν και θα παραδοθούν στη Δικαιοσύνη. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης έκανε λόγο για εικόνα ντροπής, πως οι ένοχοι θα συλληφθούν και θα αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας.

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκάλεσε η αποτρόπαια επίθεση κατά του εργαζόμενου, καθώς διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να καταλογιστούν ευθύνες στους δράστες που αναζητούνται και να αποτιμηθεί ποινικά η πράξη τους, εάν δηλαδή πρόκειται για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη ή εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου