Σπιθαμή προς σπιθαμή, ΕΜΑΚ, Πυροσβεστική, Αστυνομία, Πολιτική Προστασία, Ερυθρός Σταυρός κι άλλοι εθελοντές χτενίζουν την περιοχή ελέγχοντας μία προς μία τις πληροφορίες που φτάνουν κι από κατοίκους των χωριών του Ζαγορίου.

Το αεροσκάφος, τύπου DV20 της Egnatia Aviation, απογειώθηκε από ιδιωτική αερολέσχη στην Κοζάνη με προορισμό τα Ιωάννινα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες από το epiruspost.gr οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους και του πιλότου εστιάζονται, σύμφωνα με πληροφορίες, στην περιοχή των Ιωαννίνων και ειδικότερα στις τοποθεσίες μεταξύ Διπόταμου, Μανασσή και Καλουτάς, καθώς υπάρχουν κάποιες μαρτυρίες για θόρυβο που ακούστηκε την ίδια ώρα που χάθηκε και το στίγμα του αεροσκάφους.

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την Κοζάνη, θα πετούσε πάνω από τα Γιάννινα και θα επέστρεφε στην Κοζάνη χωρίς να έχει προγραμματισμένη προσγείωση στο τοπικό αεροδρόμιο.

Στην επιχείρηση συμβάλλει ένα ελικόπτερο Augusta Βell της Πολεμικής Αεροπορίας από τη βάση του Ακτίου, ένα CL4-15 από τη Θεσσαλονίκη και ένα C-130.

Με τη σειρά της η Πυροσβεστική κινητοποίησε ομάδα της ΕΜΑΚ και 16 πυροσβέστες με 6 οχήματα.

Στην πλατεία των Μηλιωτάδων αναμένουν δύο ασθενοφόρα, ώστε να παράσχουν κάθε βοήθεια, ενώ σε ετοιμότητα έχει τεθεί και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.