ΠΑΤΡΑ / σπιράλ: Προσφορά χώρου για αιμοδοσία

Ανταπόκριση της δημοτικής παράταξης στη δημόσια έκκληση από το Υπουργείο

«Οι ανάγκες για εθελοντική προσφορά αίματος δε σταματούν ποτέ  προκειμένου να καλυφθούν οι συμπολίτες μας που μεταγγίζονται τακτικά, αλλά και οι ασθενείς που χρειάζεται να χειρουργηθούν.Ιδιαίτερα, αυτήν την εποχή, λόγω της πανδημίας, οι ανάγκες για προσφορά αίματος είναι ακόμη μεγαλύτερες». 

 

 Την παραπάνω διαπίστωση ακολούθησε έκκληση του Υπουργείου Υγείας προς τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας να οργανώσουν εθελοντικές αιμοδοσίες, σε συνεργασία με τους αρμόδιους υγειονομικούς φορείς, τηρώντας τα καθορισμένα πρωτόκολλα και τους κανόνες υγιεινής. Ως εκλεγμένη δημοτική παράταξη του Δήμου Πατρέων αισθανόμαστε πως η έκκληση μάς αφορά και προσφερόμαστε να συνεισφέρουμε, στο βαθμό που μας αναλογεί. Γι’ αυτό και το σπιράλ ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα, διαθέτοντας χώρο στο κέντρο της Πάτρας για τη φιλοξενία ειδικού συνεργείου αιμοληψίας, σε καθημερινή βάση.

Η διάθεση χώρου από το σπιράλ εκφράστηκε με σχετική επιστολή του επικεφαλής του, Πέτρου Ψωμά προς τον κ. Γιάννη Καρβέλη, Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, με κοινοποίηση στον Αναπληρωτή Διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, καθώς με το συγκεκριμένο Νοσοκομείο συνεργάζεται ήδη η δημοτική παράταξη από την Άνοιξη του 2020, ως «Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών» (ΣΕΑ). Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

«Ανταποκρινόμενοι σε αυτό το δημόσιο κάλεσμα του Υπουργού Υγείας για οργάνωση εθελοντικών αιμοδοσιών και αναλογιζόμενοι τις μεγάλες ανάγκες προσφοράς αίματος και τις συνθήκες της εποχής που επιβαρύνουν το πρόβλημα, όλοι εμείς, τα μέλη της δημοτικής μας παράταξης, σάς ενημερώνουμε πως διαθέτουμε χώρο στο κέντρο της Πάτρας προκειμένου να φιλοξενηθεί ειδικό συνεργείο αιμοληψίας, αλλά και για τις ανάγκες κάθε άλλου ΣΕΑ που δε διαθέτει χώρο για αιμοληψία.

Προβαίνουμε στην παραπάνω προθυμοποίηση, τόσο για ουσιαστικούς λόγους, όσο και για λόγους περαιτέρω ευαισθητοποίησης της κοινωνίας για το σοβαρό αυτό θέμα».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου