Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης,

 

...συμμετείχε σήμερα (Παρασκευή 19 Μαρτίου) μαζί με 86 φορείς, στη νέα συγκέντρωση που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Πάτρας έξω από την 6η ΥΠΕ, για  την υλοποίηση των αιτημάτων για επίταξη ιδιωτικών Θεραπευτηρίων και ιδιωτικών Διαγνωστικών Κέντρων και ένταξή τους στο κρατικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας και του εμβολιασμού. Άμεση προμήθεια και διάθεση όλων των ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων για το μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού. Άμεση ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού με μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων, με νοσηλευτικό προσωπικό στα τρία νοσοκομεία της πόλης μας. Άμεση επαναλειτουργία του Νοσοκομείου «Νοσημάτων Θώρακος» με λεφτά από τον κρατικό προϋπολογισμό.
 Ο Κώστας Πελετίδης σε δήλωσή του, μεταξύ άλλων, υποστήριξε:

«Δυστυχώς εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται το πόσο δίκιο είχαμε πριν ένα χρόνο, που διεκδικούσαμε μέτρα ατομικής προστασίας, προσλήψεις γιατρών και προσωπικού, ώστε να λειτουργεί όπως πρέπει, με τους κανόνες της επιστήμης και της τεχνολογίας, τόσο η πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας όσο και η δευτεροβάθμια. Να έχουμε τον αναγκαίο αριθμό Μονάδων Εντατικής Θεραπείας με εκπαιδευμένο προσωπικό. Επαναλειτουργία του νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος. Να επιταχθεί άμεσα ο ιδιωτικός τομέας Υγείας και να ενταχθεί στον κρατικό σχεδιασμό, αντιμετώπισης του ιού,  να γίνει ό,τι  άλλο χρειάζεται για την προστασία της υγείας του λαού από την πανδημία.

Τα αιτήματά μας δυστυχώς δεν έγιναν αποδεκτά. Η κυβέρνηση παραμένει σταθερά προσηλωμένη, στην πολιτική κόστους – οφέλους, παίζοντας καθημερινά τις ζωές μας κορώνα – γράμματα και σήμερα ζούμε τις συνέπειες. Τον λόγο πλέον έχουν ο πατραϊκός λαός και οι φορείς. Μόνο με τους αγώνες θα ανατραπεί η πολιτική εμπορευματοποίησης της υγείας, της κυριαρχίας των πολυεθνικών στο φάρμακο που για τα συμφέροντά τους στερούν τους λαούς από εμβόλια και φάρμακα. Συνεχίζουμε τον αγώνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου