ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΔΙΕΚ ΠΑΤΡΑΣ :

  ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ  10 ΙΟΥΝΙΟΥ

"ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥΣ"

Το τελευταίο διάστημα οι σπουδαστές των ΔΙΕΚ αντιμετωπίσαμε αρκετά προβλήματα. Κλιθήκαμε να παρακολουθήσουμε την σχολή εξ αποστάσεως  με πολλούς από εμάς να μην έχουμε πρόσβαση στα απαραίτητα μέσα, Η σχολή μας δεν άνοιξε ποτέ με τα εργαστηριακά μαθήματα να υπολειτουργούν..Και τώρα μπαίνουμε στο δίλλημα να ξεκινήσουμε πρακτική άσκηση απλήρωτοι και ανασφάλιστοι – γιατί με αυτούς τους όρους γίνεται η πρακτική άσκηση - και να κυνηγήσουμε τα όνειρα μας ή να δουλεύουμε οπουδήποτε για να επιβιώσουμε;

 Σαν να μην μας έφταναν όλα αυτά η κυβέρνηση έρχεται να φορτώσει στις πλάτες όλων των εργαζομένων το απαράδεκτο αντεργατικό νομοσχέδιο

Η κυβέρνηση επιτίθεται στο 8ωρο, στα εργασιακά και συλλογικά δικαιώματα των εργαζομένων 

· 10 ως 13 ώρες δουλειά την ημέρα, ως 78 τη βδομάδα, ως 150 ώρες υπερωρία με 20% λιγότερη προσαύξηση. 

· Κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας

· Απελευθέρωση των απολύσεων, ακόμη και μετά από δικαστική απόφαση υπέρ του εργαζόμενου.

· Κατάργηση της Επιθεώρησης Εργασίας

Αυτά είναι τα πιο σημαντικά μέτρα της κυβέρνησης της ΝΔ σε ένα νομοσχέδιο που επιδιώκει να κατεδαφίσει όλα τα κατεκτημένα των εργαζομένων

Δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι, δεν θα τους επιτρέψουμε να ποδοπατήσουν το μέλλον το δικό μας αλλά και όλων των αυριανών εργαζομένων ,Είναι κάτι που μας αφορά γι αυτό άλλωστε και η κατεύθυνση της κυβέρνησης να υποβαθμίσει τις σπουδές μας, να δημιουργήσειεργαζόμενων με χαμηλές απαιτήσεις , πτυχία και εργαζόμενους πολλών Ταχυτήτων αδιαφορώντας για τη ζωή και τα όνειρα μας!

Ο Σύλλογος Σπουδαστών ΔΙΕΚ Πάτρας διεκδικεί:

· Πρακτική άσκηση ενταγμένη οργανικά στη μάθηση με ουσιαστική εποπτεία από το Υπουργείο. Όλοι οι σπουδαστές που κάνουν πρακτική να έχουν πλήρη ασφαλιστική κάλυψη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τα ένσημα να υπολογίζονται για τη σύνταξη και να αμείβονται με βάση τη ΕΓΣΣΕ ή των κλαδικών συμβάσεων (όπου υπάρχουν).

· Να δοθεί οικονομική ενίσχυση σε όλους τους σπουδαστές που έκαναν πρακτική και μαθητεία και βρίσκονται σε αναστολή.

· Να ενταχθούν στο επίδομα ανεργίας όλοι οι άνεργοι σπουδαστές.

· να πεταχτεί στα σκουπίδια το αντεργατικό τερατούργημα, διεκδικώντας  σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο.

 

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε όλα όσα δικαιούμαστε

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ ΩΡΑ 10:30 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ

 

ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥΣ

Μετά τις ανακοινώσεις των ΔΙΕΚ όσοναφορά την έναρξη της πρακτικήςάσκησηςαποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η κυβέρνηση το υπουργείο και η διοίκηση είναι πολύ μακριά από τις πραγματικέςανάγκες και τα δικαίααιτήματα των σπουδαστών!

Χαρακτηριστικά, οι σπουδαστές της ειδικότητας ‘Νοσηλευτικής Μαιευτικής’ καλούνται να έχουν τελειώσει με την πρακτική τους μέχρι το τέλος του 2021 γιατί καταργείται η ειδικότητα τους.Τα παιδιά αυτά ενώ στα λόγια άκουαν για παράταση 24 μηνών έτσι ώστε να προλάβουν να κάνουν την πρακτική τους,τελικά τίποτα δεν ισχύει αφού καμία παράταση δεν τους δίνετε .Αυτό σημαίνει ότι πολλά παιδιά δεν θα καταφέρουν να τελειώσουν έγκαιρα άρα δεν θα πάρουν και πτυχίο μετά το πέρας της διετούς φοίτησης τους.Κανείς δεν φαίνεται να νοιάζεται για το πως τα παιδιά αυτά θα τα βγάλουν πέρα μέσα στο καλοκαίρι να κάνουν δυο δουλειές , η για το αν εν τέλει θα προλάβουν να κάνουν την πρακτική τους σε ένα φορτωμένο σύστημα υγείας που δεν προσλαμβάνει πρακτικάριους! Παράδειγμα το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου που προσλαμβάνει 3 πρακτικάριους ενώ ταυτόχρονα από το ΔΙΕΚ αποφοιτούν 56!

Σπουδαστής αποκλεισμένος από την πρακτική άσκηση για οποιοδήποτε λόγο σημαίνει σπουδαστής χωρίς πτυχίο , και είναι τουλάχιστον απαράδεκτο νέα παιδιά να πρέπει να έχουν το δίλλημα ‘απλήρωτη πρακτική εργασία’ από την μια και ‘μια οποιαδήποτε δουλεία για να επιβιώσουμε θυσιάζοντας το πτυχίο μας από την άλλη’!

Ο Σύλλογος στέκεται στο πλάι των διεκδικήσεων των συναδέλφων και διεκδικούμε με την έναρξη της πρακτικής : 

 

·     Πρακτική άσκηση ενταγμένη οργανικά στη μάθηση με ουσιαστική εποπτεία από το Υπουργείο. Όλοι οι σπουδαστές που κάνουν πρακτική να έχουν πλήρη ασφαλιστική κάλυψη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τα ένσημα να υπολογίζονται για τη σύνταξη και να αμείβονται με βάση τη ΕΓΣΣΕ ή των κλαδικών συμβάσεων (όπου υπάρχουν).

·     ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ!

·     Να μπορούμε να κάνουμε πρακτική άσκηση από το τέλος του Β’ Εξαμήνου όπως ήταν!

·     Να δοθεί οικονομική ενίσχυση σε όλους τους σπουδαστές που έκαναν πρακτική και μαθητεία και βρίσκονται σε αναστολή.

·     Να ενταχθούν στο επίδομα ανεργίας όλοι οι άνεργοι σπουδαστές.

·     Να ανοίξουν οι σχολές με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας των σπουδαστών για την ομαλή διεξαγωγή μαθημάτων εργαστηριακών και μη!

Δεν τους χαρίζουμε το μέλλον μας. Μαζί είμαστε πιο δυνατοί!

Έλα σε επαφή με το Σύλλογο σου!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου