ΠΑΤΡΑ : Ο Υφυπουργός Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης στο γραφείο της Χριστίνας Αλεξοπούλου

 

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού αρμόδιος για το σύγχρονο πολιτισμό κ.Νικόλας Γιατρομανωλάκης ευρισκόμενος στην Πάτρα για το Αναπτυξιακό Συνέδριο επισκέφθηκε την Παρασκευή στο γραφείο της, την Αχαιή βουλευτή της ΝΔ κα Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Σε μια εκτενή συζήτηση για τα θέματα του πολιτισμού ο Υφυπουργός παρουσίασε στην κα Αλεξοπούλουτο σχεδιασμό του Υπουργείου Πολιτισμού για την εξέλιξη του σύγχρονου πολιτισμού μέσω της στήριξής του από το Ταμείο Ανάκαμψης. 

 

Η Αχαιή βουλευτής μιλώντας στη συνέχεια στον κ. Γιατρομανωλάκη για τις πολιτιστικές δράσεις και υποδομές της πόλης και του Νομού, του ζήτησε μια νέα σχέση χρηματοδότησης του Πατρινού Καρναβαλιού και των μορφών τέχνης που αναδεικνύονται από αυτό, την επιτάχυνση των διαδικασιών για την ανακαίνιση του Δημοτικού Θεάτρου και τη στήριξη τόσο του Φεστιβάλ ώστε να ξαναγίνει Διεθνές αλλά και μορφών λαϊκού πολιτισμού όπως το χορευτικό τμήμα του Δήμου Πατρέων. Συζήτησαν επίσης για το Αρχαίο Θέατρο της Αιγείρας, ένα στολίδι αρχαίας ελληνικής τέχνης και πολιτισμού που παραμένει ανεκμετάλλευτο.


Ο Υφυπουργός κ. Γιατρομανωλάκης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα θέματα της συζήτησής του με την κα Αλεξοπούλου και συμφώνησαν να συναντηθούν στο Υπουργείο αυτή τη φορά ώστε η συνεργασία τους να προχωρήσει ουσιαστικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου