Έρωτας και ψυχή: Ολοκληρώθηκε η τοιχογραφία του Γιώργου Χιώνη για το ArtWalk 6 στην Πάτρα

Ο διάσημος εγχώριος καλλιτέχνης της street art, Γιώργος Χιώνης παρέδωσε το «Έρωτας και Ψυχή» ως την 4η τοιχογραφία του 6ου Διεθνούς Street Art Festival Πάτρας | ArtWalk 6.

«Είμαι πραγματικά εντυπωσιασμένος με την προσπάθεια των εθελοντών και την συμβολή των χορηγών για τη διεξαγωγή αυτής της αξιοζήλευτης, όχι μόνο για τα εγχώρια δεδομένα, διοργάνωσης», αναφέρει ο ανερχόμενος καλλιτέχνης της street art, Γιώργος Χιώνης, o οποίος ήρθε από την Αθήνα και παρέδωσε την τέταρτη τοιχογραφία του 6ου Διεθνούς Street Art Festival Πάτρας | ArtWalk 6.

 

Τα βασικά συστατικά που πρωταγωνιστούν στην καλλιτεχνική οπτική του Γιώργου Χιώνη, αποτελούν η αποδόμηση και ο επαναπροσδιορισμός διάσημων έργων τέχνης του παρελθόντος. Το ανθρώπινο σώμα στην πιο καθαρή μορφή του, βρίσκεται στο επίκεντρο, δημιουργώντας ρυθμικά σχήματα και χαοτικές συνθέσεις που προσφέρουν μία αρμονία στο μάτι του θεατή.

Για την 4η τοιχογραφία του φετινού ArtWalk, εμπνέεται από τον πίνακα «Έρωτας και Ψυχή, παιδιά» του 1889, του Γάλλου ακαδημαϊκού ζωγράφου William-Adolphe Bouguereau και προβαίνει στην δική του αναπαράσταση. Πριν από κάθε δημιουργία, λαμβάνει υπόψη του την περιοχή στην οποία ζωγραφίζει και φροντίζει να προσαρμόσει το στυλ του, αν όχι θεματικά, τουλάχιστον χρωματικά.

Γιατί επιλέγει την αποδόμηση σύγχρονων έργων τέχνης;

Ο George Chionis εξηγεί ότι έχει βρει την κατεύθυνση που τον αντιπροσωπεύει και το καλλιτεχνικό του στυλ. Εξάλλου, η μελέτη διάσημων έργων τέχνης, η μίξη του ρεαλισμού με την ελεύθερη έκφραση που απαιτείται, προσφέρει μία αίσθηση απελευθέρωσης και ενδυνάμωσης στον ίδιο, ως καλλιτέχνη.

Δείτε από κοντά το έργο «Έρωτας και Ψυχή», στο πλαίσιο του ArtWalk 6, στην οδό Γυθείου 12, στην Πλατεία Επτανήσου στην Πάτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου