Καλάβρυτα 1943: Κυκλοφόρησε το trailer της ταινίας για την Σφαγή των Καλαβρύτων

 

Όπως ενημερώνεται το Three Pixels Lab, κυκλοφόρησε το trailer της ταινίας Καλάβρυτα 1943, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει επιτέλους στις ελληνικές αίθουσες στις 11 Νοεμβρίου 2021 στα Village Cinemas. Η ταινία είναι επίσης γνωστή με τον τίτλο Echoes of the Past.

Η περίληψη της ταινίας είναι η εξής: “Η Καρολάιν Μάρτιν, δικηγόρος και εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης εναντίον της ελληνικής αξίωσης για πολεμικές αποζημιώσεις για την περίοδο της ναζιστικής κατοχής, επισκέπτεται την Ελλάδα και συναντά τον Νικόλα Ανδρέου, έναν από τους τελευταίους εν ζωή επιζήσαντες της Σφαγής των Καλαβρύτων του 1943. Όσο ο Νικόλας εξιστορεί τα γεγονότα του παρελθόντος, οι δυό τους θα αντιπαρατεθούν με τις προσωπικές τους προκαταλήψεις και πεποιθήσεις σε μια επίπονη αναμέτρηση που θα τους φέρει πιο κοντά. Το καθαρτήριο αυτό ταξίδι μέσα από ένα σκοτεινό κεφάλαιο της ιστορίας θα καταλήξει στην αναγνώριση μιας αμοιβαίας ανάγκης: την αναζήτηση της ελπίδας.

Η ταινία Καλάβρυτα 1943 είναι εμπνευσμένη από την Σφαγή των Καλαβρύτων. Η Σφαγή των Καλαβρύτων (ή και Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων) αναφέρεται στην εκτέλεση του ανδρικού πληθυσμού και την ολική καταστροφή της κωμόπολης των Καλαβρύτων στην Ελλάδα, από στρατιώτες της γερμανικής 117ης Μεραρχίας Καταδρομών, κατά τη διάρκεια της Κατοχής, στις 13 Δεκεμβρίου του 1943.

Η σφαγή των Καλαβρύτων ήταν το σοβαρότερο έγκλημα πολέμου κατά τη διάρκεια της ελληνικής κατοχής. Οι υπεύθυνοι για αυτά τα εγκλήματα δεν έχουν οδηγηθεί στη δικαιοσύνη και μέχρι στιγμής η Γερμανία δεν έχει καταβάλει καμία αποζημίωση. Η νέα ταινία Καλάβρυτα 1943 είναι σε σκηνοθεσία Νικόλα Δημητρόπουλου και σενάριο Δημήτριου Κατσαντώνη, ενώ τη μουσική υπογράφει ο Alex Sid. Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Max Von Sydow στον τελευταίο ρόλο της λαμπρής και πλούσιας καριέρας του, Astrid Roos, Δανάη Σκιάδη, Νικόλας Παπαγιάννης, Martin Laer, Alice Krige, Tomas Arana, Γιώργος Βογιατζής, Μάξιμος Λιβιεράτος, Τάσος Καρλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου