ΠΑΤΡΑ : Εδω Πανεπιστήμιο

Η Ηλεκτρονική Εγγραφή πρωτοετών 2021-2022 από 16.9.21 έως 24.9.21 στην εφαρμογή του Υπουργείου
Ενεργοποιήθηκε  από χθες  16.09.2021 η εφαρμογή του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την ηλεκτρονική εγγραφή των φοιτητών στο link  https://eregister.it.minedu.gov.gr η οποία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να εγγραφείς  και να γίνεις   φοιτητής του Πανεπιστημίου Πατρών.
Οι ηλεκτρονικές εγγραφές θα διαρκέσουν έως τις 24.09.2021.
Η Διαδικασία:
Οι νεοεισαχθέντες θα  πρέπει να εγγραφούν  στο Τμήμα που επέτυχαν  μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής https://eregister.it.minedu.gov.gr, εισάγοντας τον 8ψηψιο κωδικό εξετάσεων υποψηφίου και τον ίδιο κωδικό πρόσβασης (password) που χρησιμοποιήθηκε  για την εισαγωγή τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου.

 Παράλληλα ζητείται να συμπληρωθεί το Ατομικό Στατιστικό Δελτίο Φοιτητή. Μέσα από την ηλεκτρονική εφαρμογή οι επιτυχόντες, στην περίπτωση που έχουν εγγραφεί από προηγούμενο έτος σε Σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, θα δηλώσουν  τη Σχολή ή το Τμήμα στο οποίο είναι  ήδη εγγεγραμμένοι και θα αιτηθούν  ταυτόχρονα τη διαγραφή τους, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εγγραφή στη νέα Σχολή ή στο νέο Τμήμα. Επιπλέον θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τη Γραμματεία του προηγούμενου Τμήματος φοίτησης για τυχόν πρόσθετα δικαιολογητικά που απαιτούνται. Η ενημέρωση είναι συνεχής  στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΙΘ: https://www.minedu.gov.gr/.
Μετά τη λήξη των ηλεκτρονικών εγγραφών, η ενημέρωση θα γίνει  από την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Πατρών: https://www.upatras.gr/foitites/protoeteis/ για τη διαδικασία οριστικοποίησης της εγγραφής στο Πανεπιστήμιο, την παραλαβή κωδικών κ.λπ.

 

Μετατίθεται η διεξαγωγή της έκθεσης Patras IQ: Νέες Ημερομηνίες 4-12 Δεκεμβρίου 2021
Η Οργανωτική Επιτροπή της Patras IQ, στην Συνεδρίασή της (9/9/2021) αποφάσισε την μετάθεση διεξαγωγής της έκθεσης για τις ημερομηνίες: 4 έως και 6 Δεκεμβρίου 2021 και 7 έως και 12 Δεκεμβρίου 2021 (παραμένει επισκέψιμη).
Με την μετάθεση των ημερομηνιών, η Οργανωτική Επιτροπή στοχεύει:

  • στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους εκθέτες (εγγεγραμμένους και δυνητικούς),
  • στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων που μπορεί να προσφέρει τόσο βραχυπρόθεσμα, όσο και μακροπρόθεσμα η διατήρηση των ψηφιακών τους αναρτήσεων στο διαδίκτυο,
  • στη διευκόλυνση των συμμετεχόντων για την κατάλληλη προετοιμασία του προς ανάρτηση ψηφιακού υλικού τους, στην περαιτέρω παρουσίαση των ώριμων και καινοτόμων ιδεών και προϊόντων τους &
  • στην αναβάθμιση των υπηρεσιών δικτύωσης

Επιπρόσθετα, η Οργανωτική Επιτροπή της Patras IQ αποφάσισε την επιμήκυνση των ημερομηνιών εγγραφής. Αναλυτικές Πληροφορίες: https://patrasiq.gr/


Ο εορτασμός της  Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών στις  18.09.2021
Η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών έχει καθιερωθεί από τη  Διεθνή Ένωση Δοτών Μυελού των Οστών WMDA (World Marrow Donor Association)  για να τιμήσει περισσότερους από 39.000.000  εθελοντές δότες μυελού των οστών παγκοσμίως και  παράλληλα  για να ενημερώσει και ενθαρρύνει το κοινό ώστε να γίνει ο κάθε πολίτης  μέρος της αλυσίδας ζωής, που καθημερινά σώζει ζωές ασθενών που πάσχουν από λευχαιμία σε ολόκληρο τον κόσμο. Το  ΚΕΔΜΟΠ – «Χάρισε Ζωή» ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του WMDA και προκειμένου να μην υπάρξει διασπορά της πανδημίας πραγματοποιεί καμπάνια ευαισθητοποίησης για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών με σύνθημα «Κάνε κάτι εκπληκτικό σήμερα. Βοήθησε να σωθεί μια ζωή. Είναι στο χέρι σου..» από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook: https://www.facebook.com/cbmdpatras & στο Instagram: SAVEALIFEGREECE – ΧΑΡΙΣΕ ΖΩΗ στέλνοντας προς όλους το ανθρωπιστικό μήνυμα της ανιδιοτελούς προσφοράς.


ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΟΣΜΗΤΟΡΕΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΙ & ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΠΡΟΕΔΡΩΝ
Ξεκίνησε η θητεία των νέων Κοσμητόρων, Προέδρων και Αναπληρωτών Προέδρων στα κάτωθι Τμήματα  στα οποία  έληξε η θητεία των προηγούμενων. Η θητεία των νέων οργάνων διοίκησης είναι τριετής για τους Κοσμήτορες και διετής για τους Προέδρους – Αναπληρωτές Προέδρους.

Σχολή Θετικών Επιστημών
Κοσμήτορας: Καθηγητής Γεώργιος Παπαθεοδώρου

Πολυτεχνική Σχολή
Κοσμήτορας: Καθηγητής Νικόλαος Αβούρης

Σχολή Επιστημών Υγείας:
Κοσμήτορας: Καθηγητής Αναστάσιος Αθανασόπουλος

Σχολή Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης Επιχειρήσεων
:

Κοσμήτορας: Καθηγητής Βασίλειος Βουτσινάς


Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών

ΤΜΗΜΑ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Θεατρικών Σπουδών

Πανούσης Ιωάννης
Αναπληρωτής Καθηγητής

Ρόζη Αγγελική
Αναπληρώτρια Καθηγήτρια

Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία

Υφαντή Αμαλία
Καθηγήτρια

(έως 31.8.22)


Αρβανίτη Ευγενία
Αναπληρώτρια Καθηγήτρια
(έως 31.8.22)

 

Μουσειολογίας

Παναγιωτόπουλος Γεώργιος
Αναπληρωτής Καθηγητής

Ραβάνης Κωνσταντίνος
Καθηγητής

 

 

Σχολή Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης Επιχειρήσεων

ΤΜΗΜΑ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Οικονομικών Επιστημών

Βενέτης Ιωάννης
Αναπληρωτής Καθηγητής

(έως 31.8.22)

Τσεκούρας Κωνσταντίνος
Καθηγητής

(έως 31.8.22)

Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας

Μητρόπουλος Ιωάννης
Καθηγητής

Αντωνοπούλου Σωτηρία
Καθηγήτρια

Διοίκησης Τουρισμού

Παναγόπουλος Αλκιβιάδης
Καθηγητής

Κουτσονίκος Ιωάννης
Αναπληρωτής Καθηγητής

 

 Σχολή Γεωπονικών Επιστημών

Ζωϊκής Παραγωγής, Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών

Κατσέλης Γεώργιος
Καθηγητής

Θεοδώρου Ιωάννης
Επίκουρος Καθηγητής

Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής

Μπεκιάρη Βλασούλα
Αναπληρώτρια Καθηγήτρια

Παπασωτηρόπουλος Βασίλειος
Καθηγητής

Γεωπονίας


Καυγά Αγγελική
Αναπληρώτρια Καθηγήτρια

Καραναστάση Ειρήνη Αναπληρώτρια Καθηγήτρια

Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων


Κεχαγιάς Γεώργιος
Αναπληρωτής Καθηγητής


Στυλιαράς Γεώργιος
Αναπληρωτής Καθηγητής

Επιστήμης Βιοσυστημάτων και Γεωργικής Μηχανικής

Παπαδάκη Μαρία
Καθηγήτρια

Μούρτζης Δημήτριος
Καθηγητής

 

Σχολή Επιστημών Αποκατάστασης Υγείας

Νοσηλευτικής


Μπακάλης Νικόλαος
Αναπληρωτής Καθηγητής 


Κιέκκας Παναγιώτης
Καθηγητής


 Τα Μαθήματα Ελληνικών - Εργαστήριο Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού ξεκινούν στις 4 Οκτωβρίου και οι αιτήσεις υποβάλλονται έως και τις 30 Σεπτεμβρίου
Το Εργαστήριο Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού (ΕΕΓΠ) του Πανεπιστημίου Πατρών διοργανώνει μαθήματα Ελληνικής γλώσσας για αλλοδαπούς/-ές. Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν όλα τα επίπεδα γλωσσομάθειας (από Α1 έως Γ2).
Τα τμήματα θα λειτουργήσουν με φυσική παρουσία ή/και εξ αποστάσεως. Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι/-ες να συμπληρώσουν την αίτηση στην ιστοσελίδα του Εργαστηρίου: greeklab.upatras.gr ή να επικοινωνήσουν με τη Γραμματεία του Εργαστηρίου στο 2610969691, υπεύθυνη κα Ελένη Γεωργουδάκη. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 4 Οκτωβρίου. Αιτήσεις έως 30 Σεπτεμβρίου.


Μπορείς να συμμετάσχεις και εσύ στη δημιουργία Photo Gallery του Πανεπιστημίου Πατρών

Τώρα μπορείς κι εσύ να συμμετέχεις στη δημιουργία του φωτογραφικού αρχείου του Πανεπιστημίου Πατρών. Ανέβασε τις φωτογραφίες σου από το Πανεπιστήμιο Πατρών μέσω της παρακάτω φόρμας. Αφού εγκριθούν, οι φωτογραφίες θα διατίθενται στην κοινότητα και θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ελεύθερα σε ιστοτόπους και κοινωνικά μέσα.
Κατέβασε φωτογραφίες που έχουν ήδη δημοσιευθεί και χρησιμοποίησέ τες ελεύθερα στον ιστότοπο σου. Περισσότερα: https://photos.upatras.gr/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου