2ο Διεθνές Φόρουμ για το Νερό

 2nd International Water Forum (IWF) in Greece22 και 23 Σεπτεμβρίου 2021 Ηράκλειο, ΚρήτηΕπιπτώσεις στο νερό από την κλιματική αλλαγή

Του  Γεωργιου Τζόβολου

Τα επιστημονικά και ερευνητικά στοιχεία που παραθέτουμε στα διεθνή συνέδρια, έχουν συνήθως δύο χαρακτηριστικά: 

 

 


  1. Στεναχωρούν τους ευαισθητοποιημένους πολίτες και τους συμμετέχοντες στα συνέδρια
  2. Απέχοντας οι εκλεγμένοι από τον λαό ηγέτες δεν λαμβάνουν τη γνώση που θα έδινε τη δυνατότητα να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους και βέβαια πρώτιστο καθήκον πλέον είναι η προστασία του περιβάλλοντος και η διαβίωση των πολιτών.

Από εμπειρία πολλών ετών, έχουμε διαπιστώσει ότι ελάχιστοι πολιτικοί που παραβρίσκονται, αποχωρούν μετά τους χαιρετισμούς και φυσικά με την αναχώρηση των τηλεοπτικών συνεργείων.

Λόγω της μη εμπεριστατωμένης αντίληψης των γεγονότων, αλλά και των καλών πρακτικών-μεθοδολογιών-καινοτομιών-νομοθεσιών, που απορρέουν από τα τόσο επίκαιρα και σημαντικά συνέδρια είναι αυτοί οι decisionmakers που με τις αποφάσεις τους ή μη συμβάλουν στην επιδείνωση της κλιματικής αλλαγής. Κατά συνέπεια η μόλυνση του μεγαλύτερου αγαθού στον πλανήτη, του νερού, είναι αναπόφευκτη.

Φαινόμενα όπως εμφάνιση της τρύπας του όζοντος στο Νότιο Πόλο, όπως η ανάληψη παγωμένου μεθανίου από τα βάθη των ωκεανών λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας, η υφαλμύρωση από πάμπολλες γεωτρήσεις, η μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα σε συνδυασμό με την όξινη βροχή, καθιστούν άμεση ενεργοποίηση του κάθε πολίτη.

Τα στοιχεία παγκοσμίως που δεν χρίζουν ουδεμίας αμφιβολίας είναι κάθε χρόνο πιο ανησυχητικά. Έχει λοιπόν καμία σημασία να απαριθμήσουμε στοιχεία; Να δούμε κάποια μηδενικά να αυξάνονται;

Οι πληροφορίες είναι ευρέως γνωστές στο διαδίκτυο αλλά τα ακραία φαινόμενα που πλήττουν όλο τον πλανήτη με αυξανόμενο ρυθμό, δεν επιτρέπουν κανένα εφησυχασμό.

Κάθε σταγόνα Θείου δώρου πρέπει να φυλάσσεται με ευλάβεια, να μη χρησιμοποιείται άσκοπα, να καταλήγει στον υδροφόρο ορίζοντα όσο είναι δυνατόν καθαρό.

Η Γη μας προστάζει να διαφυλάξουμε το υπέρτατο αγαθό, το νερό, που χωρίς αυτό είναι αδύνατη η ύπαρξη και ζωικού και φυτικού βασιλείου.

Σημ : Το Τρίτο Διεθνές Συνέδριο για το Νερό θα γίνει στην Κύπρο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου