Κακοκαιρία: Πλημμύρες, κατολισθήσεις και ζημιές σε Δυτική Ελλάδα και νησιά Ιονίου – Έκλεισε η Πατρών-Πύργου

Προβλήματα σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και νησιών του Ιονίου έχει προκαλέσει η κακοκαιρία, η οποία έπληξε  τη χώρα από χθές.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ηλεία: Έκλεισε η Πατρών-Πύργου, εκκενώθηκαν παιδικός σταθμός και νηπιαγωγείο

Στην Ηλεία, τα έντονα φαινόμενα επηρέασαν κυρίως περιοχές των δήμων Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Πηνειού και Ήλιδας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχουν γίνει περισσότερες από 10 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων, καθώς και τρεις κλήσεις για κοπές δέντρων. Επίσης εκκενώθηκαν, για προληπτικούς λόγους, ένας παιδικός σταθμός και ένα νηπιαγωγείο στη Βάρδα.

 

Ακόμη, λόγω της βροχόπτωσης έκλεισε η εθνική οδός Πατρών – Πύργου, στο ύψος της κοινότητας Κουρτέσι, λόγω του όγκου των υδάτων που υπήρχαν στο οδόστρωμα. Ωστόσο, μετά την επέμβαση των μηχανημάτων η κυκλοφορία αποκαθίσταται σταδιακά, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Δυτική Αχαΐα: Πλημμύρισαν καλλιέργειες

Σφοδρή νεροποντή έπληξε και τη Δυτική Αχαΐα, με δρόμους να μετατρέπονται σε ποτάμια και καλλιέργειες να πλημμυρίζουν, σύμφωνα με το thebest.gr.

Ναύπακτος: Ζημιές σε υπηρεσιακά οχήματα λόγω κατολίσθησης

Στο μεταξύ, στη Ναύπακτο, εξαιτίας της κατολίσθησης που σημειώθηκε πίσω από το κτίριο όπου στεγάζεται το αστυνομικό τμήμα, προκλήθηκαν ζημιές σε δύο υπηρεσιακά οχήματα.

 Ανεμοστρόβιλος προκάλεσε ζημιές στη Ζάκυνθο

Εκτεταμένες ζημιές προκάλεσε η κακοκαιρία που «σάρωσε» τις πρώτες πρωινές ώρες τη Ζάκυνθο. Από τη δυνατή μπόρα δημιουργήθηκαν προβλήματα τόσο στο οδικό δίκτυο όσο και σε σπίτια και καταστήματα.

Η κακοκαιρία έπληξε κυρίως την πόλη της Ζακύνθου, το Αργάσι, το Καλαμάκι και το Βασιλικό, όπου σπίτια και επιχειρήσεις πλημμύρισαν, ενώ τόνοι λάσπης έκλεισαν τον επαρχιακό δρόμο που οδηγεί από το Αργάσι προς το Βασιλικό.

Ανεμοστρόβιλος που έπληξε το Καλαμάκι Ζακύνθου άφησε πίσω του μεγάλες ζημιές σε ξενοδοχειακές μονάδες. Από την μανία των ανέμων, ξηλώθηκαν ηλιακοί θερμοσίφωνες, οι οποίοι βρέθηκαν δεκάδες μέτρα μακριά, ξύλινες πέργκολες διαλύθηκαν ολοσχερώς, ενώ από την έντονη και μεγάλη βροχόπτωση πλημμύρησαν δρόμοι, σπίτια και ξενοδοχεία της περιοχής.

Νωρίτερα, κατολίσθηση σημειώθηκε στην περιοχή του Κρυονερίου, αλλά χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση των αρχών ο δρόμος δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Οι δυνατοί άνεμοι ξήλωσαν τη στέγη από το κλειστό γυμναστήριο του 2ου Γυμνασίου Ζακύνθου και τη μετέφεραν στον πίσω δρόμο με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε σταθμευμένο όχημα.

Σε πολλά χωριά οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια από τους τεράστιους όγκους νερού που έπεσαν στο νησί. Κατά το imerazante.gr, σημαντικές κατολισθήσεις σημειώθηκαν στον δρόμο προς Βασιλικό, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία.

 Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους στην Κέρκυρα

Έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν από τα ξημερώματα και την Κέρκυρα, με θυελλώδεις ανέμους, εντάσεως 7-8 μποφόρ, να πνέουν στο νησί, ενώ κατά τόπους σημειώθηκαν σποραδικές καταιγίδες. Το πρωί απαγορεύθηκε ο απόπλους στα πλοία ανοιχτού τύπου, ενώ κανονικά εκτελούνται τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια με πλοία κλειστού τύπου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Από την κακοκαιρία προκλήθηκαν προβλήματα στο οδικό δίκτυο από σπασμένα κλαδιά δέντρων, ενώ χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για δέκα κοπές δέντρων, κυρίως στην Κεντρική Κέρκυρα.

Σύμφωνα με το corfutvnews.gr, δέντρο έπεσε σε κολόνα της ΔΕΗ στην περιοχή των Σινιών, στη βόρεια Κέρκυρα, ενώ ο άνεμος λύγισε την περίφραξη στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Κέρκυρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου