Έλληνας φωτογράφος – εξώφυλλο στο ΤΙΜΕ

Τη μεγαλύτερη τιμή επεφύλαξε το έγκυρο αμερικανικό περιοδικό ΤΙΜΕ με την παγκόσμια κυκλοφορία. Στο τελευταίο του τεύχος περιλαμβάνει όπως κάθε χρόνο, τις 100 σπουδαιότερες και πιο επιδραστικές φωτογραφίες της χρονιάς. Οι εικόνες παρουσιάζονται χωρίς κατάταξη, ως ισότιμες μεταξύ τους και αντανακλούν τη διεθνή επικαιρότητα και τα πιο κρίσιμα και αποφασιστικά γεγονότα, ένα καλειδοσκόπιο της πραγματικότητα για τη χρονιά που σχεδόν έχει ολοκληρώσει τη διαδρομή της στην ιστορία.

 

 

 

 

Όπως γράφουν οι συντάκτες, οι ελπίδες για θεαματική ανάκαμψη μετά την επέλαση της πανδημίας, διαψεύστηκαν μέσα από μια σειρά ατυχών εκβάσεων όπως η επιδρομή πλήθους στο Καπιτώλιο, η αμερικανική προεδρική εκλογή με την αβεβαιότητα της ομαλής διαδοχής, η αβεβαιότητα της παγκόσμιας κοινότητας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, οικολογικές καταστροφές κλπ. Από τις 100 φωτογραφίες τέσσερις επελέγησαν να γίνουν εξώφυλλα δηλ. το ίδιο τρέχον τεύχος κυκλοφορεί με τέσσερα εναλλακτικά εξώφυλλα.

Το ένα από αυτά ανήκει στον έλληνα φωτογράφο Κωνσταντίνο Τσακαλίδη (πρακτορείο SOOC/Getty Images) και απεικονίζει μια συγκλονιστική σκηνή απόγνωσης και βαθειάς συντριβής σαν από αρχαίο δράμα καθώς η ηλικιωμένη Παναγιώτα Ριτσώπη βλέπει το σπίτι της στo χωριό Γούβες στην Εύβοια παραδομένο στις φλόγες σε ένα σκηνικό δαντικής πύρινης κόλασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου