Ο κ. Πελετίδης όρισε Επιτροπή αξιολόγησης για τη συλλογή του ελαιοκάρπου στο Δήμο Πατρέων, όταν συνεργάτες την έχουν αναθέσει σε ιδιώτη.

 Διοικεί το Δήμο ή είναι διακοσμητικός;

Τον Νοέμβριο του 2014 η Δημοτική Αρχή Πελετίδη ανακοίνωνε, την διαδικασία συλλογής του ελαιοκάρπου από τις εκτάσεις του Δήμου από Άπορες Οικογένειες. (https://www.thebest.gr/article/414368-).

Σήμερα αποκαλύπτεται ότι μετά από 7 χρόνια εξουσίας, είτε οι Άποροι εξαφανίστηκαν από το Δήμο Πατρέων, είτε η Κομμουνιστική Αρχή Πελετίδη, συντάσσεται στο δρόμο των ΣΔΙΤ, με την επιλογή αναδόχου για τη συλλογή του ελαιοκάρπου από εκτάσεις του Δήμου.

Ως επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ», κατέθεσα την παρακάτω ερώτηση στον Δήμαρχο κ. Πελετιδή, όχι διότι διαφωνούμε για την διαδικασία των ΣΔΙΤ, αλλά γιατί κάτι μεμπτό υπάρχει. Η πιθανή σιωπή του Δημάρχου θα μας δικαιώσει για άλλη μια φορά, ότι αποτελεί βιτρίνα στο Δήμο και άλλοι κάνουν κουμάντο στις «δουλειές».

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος προχώρησε στον ορισμό επιτροπής το 2021, για αξιολόγηση αναδόχων σε έργο που είχαν παραχωρήσει συνεργάτες του από το 2020 έως το 2023 με Συμφωνητικό. Με νόμιμη ή παράνομη διαδικασία;

Και το τελικό ερώτημα.

Έχει ο Δήμαρχος εικόνα τι γίνεται καθημερινά στο Δήμο ή είναι Αναχωρητής από την εκλογική διαδικασία του 2023;  

Κύριε Δήμαρχε,

Στις 18/11/2021 με το υπ’ αριθμ. 73374 έγγραφό σας, προχωρήσατε στον ορισμό επιτροπής επιλογής δικαιούχων για τη συλλογή ελαιοκάρπου από τις εκτάσεις του Δήμου για τα έτη 2021-2023.

Όμως σύμφωνα με το Συμφωνητικό που έχουν υπογράψει ο πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων κ. Θεόδωρος Τουλγαρίδης και ο Αντιδήμαρχός Πρασίνου κ. Ανδρέας Αθανασόπουλος με ιδιώτη, έχουν παραχωρήσει την συλλογή του ελαιοκάρπου για τα έτη 2020-2023.

Σύμφωνα με τα παραπάνω σας καλώ να με ενημερώσετε στα κάτωθι:

Ø  Γνωρίζατε ως Δήμαρχος για το παραπάνω Συμφωνητικό με τον ιδιώτη – ανάδοχο;

Ø  Εάν ναι γιατί προχωρήσατε στον ορισμό της επιτροπής;

Ø  Εάν όχι, τότε ποιός διοικεί τον Δήμο Πατρέων; Ποιος ο ρόλος ο δικό σας προσωπικά. Η βιτρίνα μήπως στις …………..;

Ø  Υπάρχει καταγγελία της υπάρχουσας σύμβασης με τον Ανάδοχο ΤΣΑ…… Γεώργιο για τις παραπάνω υπηρεσίες ή όχι;

Ø  Εάν υπάρχει καταγγελία της σύμβασης για ποιο λόγο έγινε; Εάν είναι με υπαιτιότητα του αναδόχου, γιατί παραμένει και σε άλλες εργολαβίες στο Δήμο;

Ø  Εάν έχουν παρανομήσει οι συνεργάτες σας, λόγω μη τήρησης των προβλεπόμενων διαδικασιών ανάθεσης το 2020, θα τους αποπέμψετε ή θα κάνετε όπως λέει και ο λαός μας το παπί; 

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ

πρώην Υφυπουργός Εργασίας

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου