Κυκλοφόρησε το επετειακό Λεύκωμα «Ψηφίδες Παλιγγενεσίας»

 

Εκδόθηκε και κυκλοφορεί, ήδη από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς 2022, το επετειακό Λεύκωμα «Ψηφίδες Παλιγγενεσίας» της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρίας Πελοποννήσου, για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση.

Πρόκειται για υψηλής ποιότητας περιεχομένων και αισθητικής, πρωτοβουλία της Εταιρίας που επιμελήθηκε ο πρόεδρός της δικηγόρος και πολυγραφότατος συγγραφέας Χρήστος Μούλιας.

 

 

 

Το αποτέλεσμα της προσπάθειας είναι, από κάθε άποψη, εξαιρετικό και δικαιώνει απόλυτα τους συμμετέχοντες συντελεστές  της.

Γι’ αυτό θα αδικούσε το σύνολο η όποια επιμέρους επιλεκτική αναφορά σέ κεφάλαια που έχουν  όλα ενδιαφέρον, το κάθε ένα περισσότερο από το άλλο.

Πέραν των συγγραφικά και επιστημονικά άρτιων κειμένων, άκρως εντυπωσιακό είναι και το φωτογραφικό υλικό με το οποίο τεκμηριώνονται, ιδιαίτερα, κατά την άποψή μας, αυτό  που αφορά « το 21 στην τέχνη της ζωγραφικής» όπου προσφέρεται μια σπάνια, αν όχι μοναδική,            πανοραμική απεικόνιση, πρόσθετου συλλεκτικού χαρακτήρα.

Την έκδοση στήριξαν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και το Μουσείο Τύπου της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου Νήσων.

Συγκεκριμένα η συμβολή του Μουσείου ήταν καθοριστική, καθώς διέθεσε πλούσιο  υλικό από έντυπα , φωτογραφίες και κείμενα, που συγκαταλέγονται  στα πολύτιμα εκθέματά του, όπως για παράδειγμα  το περιοδικό «Ερμής ο Λόγιος» του Παπαφλέσσα.

Το Λεύκωμα, έχει την μορφή έγχρωμου εύχρηστου  τόμου 454 σελίδων και περιλαμβάνει 19  ενυπόγραφες  αξιόλογες επιστημονικές μελέτες για ισάριθμα θέματα σχετικά με την Επανάσταση,  και  με πολλά νέα στοιχεία, που βλέπουν για πρώτη φορά το φώς της δημοσιότητας.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞ. ΒΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου