ΣΚΑΝΔΑΜΗΣ : ToΥπουργείο Προστασίας του Πολίτη εγκατέλειψε την Αχαΐα

 Με δήλωσή του ο Μαρίνος Σκανδάμης, Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη στο Κίνημα Αλλαγής, ζητά τη λήψη μέτρων για την ορθή αστυνόμευση της Πάτρας και της Αχαΐας.
Η δήλωση έχει ως εξής :

 

«Η ένοπλη ληστεία στα ΕΛΤΑ των Βραχνεΐκων και η ακολουθήσασαέντονη παρέμβαση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας,αποκάλυψε με δραματικό τρόπο τις ελλείψεις των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή μας. Η εικόνα αυτή βέβαια δεν εντοπίζεται μόνο εδώ, αλλά αφορά πλείστες περιφερειακές ενότητες και περιοχές σε όλη τη χώρα.

Όπου συνολικά διαπιστώνεται :

-εμμονική επιλογή του κατακερματισμού του έργου των αστυνομικών δυνάμεων, που εμποδίζει τον συνολικό αντεγκληματικό σχεδιασμό και συντονισμό,

-τραγική υπολειτουργία και αποδυνάμωση των Αστυνομικών Τμημάτων και των Τμημάτων Ασφαλείας, που αφενός αποψιλώνονται από προσωπικό που αποσπάται στη φύλαξη προσώπων ή αλλού, αφετέρου απασχολούνται σε σειρά δευτερευόντων καθηκόντων (επίδοση κλήσεων, γνήσια υπογραφών, έλεγχος αντικαπνιστικής νομοθεσίας και τώρα μέτρων προστασίας από την πανδημία κλπ),

- κατασπατάληση δυνάμεων της ΟΠΚΕ ή της ‘Άμεσης Δράσης σε φύλαξη κυρίως σταθερών στόχων, ενώ οι εποχούμενες περιπολίες είναι πια είδος προς εξαφάνιση, ειδικά τις νυκτερινές ώρες.

Για αυτό και ως Κίνημα Αλλαγής ζητάμετώρα από την κυβέρνηση να ενισχύσει με κάθε μέσο τον ρόλο των αστυνομικών τμημάτων ως βασικού πόλου αστυνόμευσης, να κάνει τις αναγκαίες προσλήψεις και να επανασχεδιάσει την αστυνόμευση και τις περιπολίες ώστε να υπάρχει καθημερινή αποτροπή, πρόληψη και καταδίωξη του εγκλήματος.

Hευθύνη ανήκει εξ ολοκλήρου στην κυβέρνησηκαι η εγκατάλειψη τηςΠάτρας, της Αχαΐας και της χώρας μας στα ζητήματα προστασίας του πολίτη δεν είναι ανεκτή».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου