Συνάντηση στη Βουλή των Καμίνη, Σκανδάμη και Ξεκαλάκη με ομοσπονδία σωφρονιστικών

Την ευκαιρία να ενημερωθούν για την κατάσταση στις ελληνικές φυλακές αλλά και τη διάχυτη αναξιοκρατία που επικρατεί και στον χώρο των σωφρονιστικών υπαλλήλων είχαν εκπρόσωποι του Κινήματος Αλλαγής, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (Ο.Σ.Υ.Ε.). 

Οι εκπρόσωποι της Ο.Σ.Υ.Ε κατήγγειλαν τις αθρόες αυθαίρετες τοποθετήσεις υπαλλήλων με ελάχιστη εμπειρία και ανεπαρκή προσόντα σε καίριες θέσεις διοίκησης των φυλακών από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, γεγονός που έχει καυτηριάσει ήδη το Κίνημα Αλλαγής. Αυτό επιβεβαιώνεται και από σειρά πρόσφατων δικαστικών αποφάσεων που δικαίωσαν πρώην διευθυντικά στελέχη της υπηρεσίας που είχαν απομακρυνθεί παρανόμως από τις θέσεις τους. Πρόκειται για μια σαφή αποδοκιμασία των μεθόδων που επέλεξε η κυβέρνηση. 

Στη συνάντηση τονίστηκε για ακόμη μία φορά η ανάγκη να διεξαχθούν οι κρίσεις στη σωφρονιστική υπηρεσία με τη νόμιμη διαδικασία, κάτι που έχει να συμβεί από το 2010. Αν δεν διορθωθεί συνολικά η κατάσταση, ο κίνδυνος για την ομαλή λειτουργία των φυλακών και την ασφάλεια υπαλλήλων και κρατουμένων θα είναι διαρκής. 

Στη συνάντηση συζητήθηκε και μια σειρά από πάγια αιτήματα του Κινήματος Αλλαγής για τις φυλακές, όπως είναι η ενίσχυση των αγροτικών φυλακών, θεσμός που έχει καταρρεύσει τα τελευταία δυόμιση χρόνια, καθώς και η εφαρμογή των εναλλακτικών μορφών κράτησης, οι οποίες κι αυτές επί της ουσίας έχουν καταστεί ανενεργές. Όπως έχει εξαρχής επισημάνει το Κίνημα Αλλαγής, οι παραπάνω αδυναμίες αποτελούν απόρροια της λανθασμένης απόφασης της κυβέρνησης για μεταφορά της αρμοδιότητας της σωφρονιστικής πολιτικής από τον φυσικό της χώρο, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. 

Στη συνάντηση, που έγινε στα γραφεία του Κινήματος Αλλαγής στη Βουλή, συμμετείχαν ο κοινοβουλευτικός υπεύθυνος Προστασίας του Πολίτη και βουλευτής Επικρατείας Γιώργος Καμίνης, ο Γραμματέας του Τομέα Προστασίας του Πολίτη του Κινήματος Αλλαγής Μαρίνος Σκανδάμης καθώς και το μέλος ΚΠΕ του Κινήματος Αλλαγής Στέφανος Ξεκαλάκης. Την Ο.Σ.Υ.Ε. εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Σπύρος Καρακίτσος καιοι Αθανάσιος Μαραγκούλας και Αντώνης Αραβαντινός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου