ΠΑΤΡΑ : Εδώ Πανεπιστήμιο

Τρίτη 22 Μαρτίου 2022: Η Υποτροφία «Πάνος Μυλωνάς» αναβιώνει κατά την 15η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας
Στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας 21-27 Μαρτίου 2022, που για 15η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» σε συνεργασία με το Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, ανακοινώνουμε τη διεξαγωγή της  7ης τελετής απονομής Υποτροφίας εις μνήμην του Πάνου Μυλωνά, την Τρίτη 22 Μαρτίου 2022 στο Πανεπιστήμιο Πατρών. 

 

 

 

 

Η Υποτροφία «Πάνος Μυλωνάς» θεσπίστηκε το 2005 με απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών και απονέμεται από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου στον πρώτο φοιτητή του 4ου έτους του Τμήματος Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών, εις μνήμην του φοιτητή Πάνου Μυλωνά ο οποίος διένυε το 4ο έτος σπουδών πριν τον άδικο χαμό του. Από το 2005 μέχρι και το 2013 έχουν απονεμηθεί σε 8 φοιτητές υποτροφίες. Σημειώνεται πως η 22α Μαρτίου, πέραν της ημέρας τελετής απονομής της υποτροφίας «Πάνος Μυλωνάς» αποτελεί και την Περιφερειακή Ημέρα Οδικής Ασφάλειας Δυτικής Ελλάδος από το 2009.

Συναντήσεις του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Καθηγητή Χ. Μπούρα
Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Πανεπιστημίου Πατρών συνυπέγραψαν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Χ. Μπούρας και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Νικόλαος Κοροβέσης.

Τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών επισκέφθηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δ.Ε. Αιγίου κ.κ. Χ. Γούτος (Επικεφαλής της παράταξης «Αιγιάλεια αύριο») και Δ. Μπούνιας. Αφορμή της συνάντησης η ενημέρωση τους αναφορικά με την υπογραφή του Μνημονίου για τη δημιουργία Γεωργικής Σχολής, καθώς και θέματα που αφορούν στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας.  

Η Πρόεδρος του ΔΣ του ΙΟΑΣ «Πάνος Μυλωνάς» κα. Βασιλική Δανέλλη – Μυλωνά, συνοδευόμενη από συνεργάτες του Ινστιτούτου, επισκέφθηκαν το Πανεπιστήμιο Πατρών. Αντικείμενο της συνάντησης η συνεργασία των δύο φορέων, καθώς και η αναβίωση της απονομής υποτροφίας «Πάνος Μυλωνάς» σε φοιτητή του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Ρώρος, Επικεφαλής της Παράταξης «Ώρα Πατρών» επισκέφθηκε τον Πρύτανη Χ. Μπούρα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους ο Πρύτανης ανέπτυξε το ρόλο του Πανεπιστημίου ιδιαίτερα στην έρευνα, τον πολιτισμό, την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια.

Η Πρόεδρος του Εφορ/κού Συμβουλίου και η Διευθύντρια της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας κ.κ. Π. Κουμάντου και Μ. Σουλιώτη επισκέφθηκαν το Πανεπιστήμιο Πατρών. Αντικείμενο της συνάντησης θέματα που αφορούν την ανάπτυξη συνεργασίας των δύο μερών, ενώ πραγματοποιήθηκε δωρεά βιβλίων από τη ΒΚΠ του Πανεπιστημίου Πατρών στη Βιβλιοθήκη Καλαμάτας.

Τέλος, τον Πρύτανη του Ιδρύματος επισκέφθηκε κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής, αποτελούμενο από τη Χαρά Κεφαλίδου, Βουλευτή Δράμας, υπεύθυνη του Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων του ΚΙΝΑΛ και τον Νίκο Τσούλια Γραμματέα Τομέα Παιδείας, στο πλαίσιο επίσκεψής τους στην Πάτρα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, από την πλευρά της Πρυτανικής Αρχής έγινε παρουσίαση όλων των θεμάτων του Ιδρύματος και παράλληλα συζητήθηκαν θέματα ανάπτυξης, εξωστρέφειας και προόδου του Πανεπιστημίου Πατρών.
Επιμορφωτικά Προγράμματα Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Π.Π.

Το Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Π.Π. στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το ΤΑΣΕΙΣ MANAGEMENT Ε.Π.Ε. ανακοινώνει την διεξαγωγή δύο νέων Επιμορφωτικών Προγραμμάτων:
«ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ»
διάρκειας 9 (εννέα) μηνών με 450 ώρες διδασκαλίας
http://www.taseism.gr/nea-anakoinoseis/dioikisi-ypiresion-ekpaideysis-politismoy-athlitismoy-epimorfotiko-programma-toy
και
«ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ»
διάρκειας 9 (εννέα) μηνών με 450 ώρες διδασκαλίας
http://www.taseism.gr/nea-anakoinoseis/dioikisi-monadon-ygeias-epimorfotiko-programma-toy-kedivim-toy-panepistimioy-patron
με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον κ. Βουτσινά Βασίλειο, Καθηγητή Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πανεπιστημίου Πατρών.

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών, στα πλαίσια της συνεργασίας του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Π.Π. με το ΤΑΣΕΙΣ MANAGEMENT Ε.Π.Ε.
για την διεξαγωγή Επιμορφωτικών Προγραμμάτων, ανακοινώνει ότι οι εργαζόμενοι του Ιδρύματος θα μπορούν να συμμετέχουν, με την συμβολική τιμή των 100,00 (εκατό) ευρώ ανά πρόγραμμα, για δίδακτρα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε:
στο Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Π.Π., e-mail: kedivim@upatras.gr,
τηλ. 2610-99.66.88, 2610-99.66.39
στο ΤΑΣΕΙΣ MANAGEMENT, e-mail: info@taseism.gr,
τηλ. 210-3310240 & 210-3310241

Πληροφορίες για όλα τα προγράμματα του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Πανεπιστημίου Πατρών, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: https://kedivim.upatras.gr/programs-activities/


Προκήρυξη δύο υποτροφιών για το Θερινό Πρόγραμμα του ΚΕΣ Harvard στην Ελλάδα
Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard με το Πανεπιστήμιο Πατρών χορηγείται μία υποτροφία από το Κ.Ε.Σ. και μία από το Πανεπιστήμιο Πατρών (Επιτροπή Ερευνών), ύψους 5.025 δολαρίων Η.Π.Α. εκάστη. Οι υποτροφίες προσφέρονται σε φοιτήτριες/φοιτητές από το 3ο έτος Προπτυχιακών Σπουδών και άνω, ή μεταπτυχιακές φοιτήτριες/μεταπτυχιακούς φοιτητές A´ κύκλου (ΠΜΣ), ηλικίας μέχρι και 26 ετών, των Τμημάτων της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών, για τη συμμετοχή τους στο Θερινό Πρόγραμμα 2022 του Πανεπιστημίου Harvard στην Ελλάδα (Ναύπλιο και Ολυμπία), με αντικείμενο τις Συγκριτικές Πολιτισμικές Σπουδές. Το Πρόγραμμα, το οποίο είναι ένα από τα παλαιότερα και πιο επιτυχημένα θερινά προγράμματα του Harvard (χρονιά εκκίνησης 2002) και στο οποίο θα συμμετάσχουν φέτος λόγω των υγειονομικών συνθηκών φοιτήτριες/τητές από το Harvard, και κατ’ εξαίρεση λόγω ειδικών συνεργασιών από προηγούμενα έτη μία/ένας ή δύο φοιτήτριες/φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Πατρών και μία/ ένας από το Πανεπιστήμιο του Fudan, θα πραγματοποιηθεί ‒εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν‒ από 25 Ιουνίου έως 31 Ιουλίου 2022. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022. Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα στους παρακάτω ιστότοπους: https://www.upatras.gr/prokiryxi-dyo-ypotrofion-gia-to-therino-programma-tou-kes-harvard-stin-ellada/, greece.chs.harvard.edu/hssgreece, summer.harvard.edu/study-abroad/greece

Χρηματοδότηση ερευνητικών δράσεων Μελών Πανεπιστημιακής Κοινότητας από πόρους της Επιτροπής Ερευνών
Η Επιτροπή Ερευνών αποφάσισε τη χρηματοδότηση των δημοσιεύσεων Μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας σε περιοδικά υψηλής απήχησης και αναγνωρισμένου κύρους και για το έτος 2022. Περισσότερα για τις προϋποθέσεις συμμετοχής και τα κριτήρια αξιολόγησης μπορείτε να δείτε εδώ.
Υποβολή αιτήσεων από 17 Φεβρουαρίου 2022 στο σύνδεσμο: https://research.upatras.gr/journals-form

 

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του Περιοδικού @up του Πανεπιστημίου Πατρών
Το νέο ηλεκτρονικό τεύχος του περιοδικού του Πανεπιστημίου Πατρών αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Πατρών στο σύνδεσμο: https://www.upatras.gr/wp-content/uploads/2022/02/@up6.pdf. Σας υπενθυμίζουμε ότι το περιοδικό απευθύνεται σε όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και είναι ανοικτό σε συνεργασία. Για την αποστολή των κειμένων σας ή επικοινωνία μπορείτε να χρησιμοποιείτε τη διεύθυνση newsletter@upatras.gr με κοινοποίηση στη διεύθυνση kostiou@upatras.gr.


Ιστότοπος Αποφοίτων Πανεπιστημίου Πατρών
Κάνε την εγγραφή σου τώρα!

https://alumni.upatras.gr/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου