ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ : Συνάντηση Φ. Ζαΐμη με τον Διοικητή του ΚΕΤΧ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίωνας Ζαΐμης επισκέφθηκε την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022 το Κέντρο Εκπαίδευσης Τεχνικού ΚΕΤΧ, όπου συνομίλησε με το Διοικητή Ταξίαρχο, Γ. Ουρουμίδη και τον Υποδιοικητή Συνταγματάρχη, Γ. Αλεξίου.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν οι τεχνικές και λειτουργικές αναβαθμίσεις που απαιτούνται στο χώρο του ΚΕΤΧ, η συνεργασία σε ερευνητικά και τεχνολογικά έργα μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων και η πιθανή διασύνδεση του υπό σύσταση Ερευνητικού Κέντρου Δυτικής Ελλάδας που προωθεί η ΠΔΕ με την εγχώρια βιομηχανία.

 

 

 

 

 

«Θεωρώ ότι η Περιφέρεια πρέπει να συζητά και να βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία, σε τομείς όπου αυτό είναι εφικτό με τέτοιου είδους οργανωμένες εκπαιδευτικές δομές του στρατού που υπενθυμίζω ότι ξεκίνησαν πριν από 100 και πλέον χρόνια από τον μέγιστο Ελευθέριο Βενιζέλο. Αυτές οι δομές αποτελούν όχι μόνον στρατιωτικά αλλά και τεχνολογικά και κοινωνικά ένα σημαντικότατο μέρος της κοινωνίας μας και του κράτους μας που πρέπει να διατηρείται και να αναβαθμίζεται ποικιλοτρόπως και εις το διηνεκές», δήλωσε ο Φ. Ζαΐμης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου