«Έφυγε» από τη ζωή ο παλαιότερος εθελοντής σαμαρείτης και διασώστης του Ερυθρού Σταυρού Αθανάσιος Δεμπόνος.

 Με τις προσπάθειες  του είχε αφήσει ανεξίτηλη την παρουσία του, καθώς ήταν  από εκείνους που πολλά χρόνια πριν έθεσαν τις βάσεις όχι απλά για τη δημιουργία του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πατρών, αλλά και τη μετέπειτα πορεία του.

O εκλιπών ήταν,  από τους πιο γνωστούς ηλεκτροτεχνίτες της πόλης. Την επιχείρησή του στην οδό Γκότση και Ρήγα Φεραίου συνεχίζει να τη λειτουργεί ο γιος του, Θωμάς.

 

 


·       Ο Ερυθρός Σταυρός Πάτρας ήταν το σημείο αναφοράς του . Ο πιο παλιός Σαμαρείτης και διασώστης Αθανάσιος Δεμπόνος έφυγε από κοντά μας . Η Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ. Αχαΐας αποτίει την οφειλόμενη τιμή για την ανεκτίμητη προσφορά του και εκφράζει στην οικογένειά του τα ειλικρινή της συλλυπητήρια.

Χριστίνα Αλεξοπούλου : για το θάνατο του Θανάση Δεμπόνου 

Η είδηση για το  θάνατο του Θανάση  Δεμπόνου σκόρπισε στην κοινωνία της Πάτρας θλίψη και συγκίνηση. Υπήρξε ένας άοκνος εργάτης της κοινωνικής προσφοράς, ένθερμος υποστηρικτής της Ερυθροσταυρικής ιδέας και της ανθρώπινης αλληλεγγύης.

     Θα τον θυμόμαστε για τον εγκάρδιο και δοτικό του χαρακτήρα, το ήθος και την αγωνιστικότητά του σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινής ζωής.

    Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του.