ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ : Έσπειρε ανέμους θερίζει θύελλες..

Σε κατάληψη του Δημοτικού Μεγάρου προχώρησαν οι εργαζόμενοι της κοινωφελούς την Τρίτη 21/3/22.

Αίτημά τους, στο δικαστήριο που θα γίνει στον Πειραιά, να καταθέσει την απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, που διαμορφώθηκε με τις ψήφους της αντιπολίτευσης.

 

 

 

Προεκλογικά ο κ.Πελετίδης είχε υποσχεθεί στους εργαζόμενους ότι θα τους μονιμοποιήσει και τους είχε προτρέψει να κατασκηνώσουν έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ όπως οι ίδιοι ανέφεραν.

Μετά τις εκλογές όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν, ο Δήμαρχος τους γύρισε την πλάτη και τα «φόρτωσε» στη Νομική υπηρεσία.

Διαμορφώνει δηλαδή τη θέση, ότι η  νομική υπηρεσία είναι πάνω και πέρα  από τις πολιτικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Κατά πάγια τακτική της Δημοτικής Αρχής για τα προβλήματα ευθύνονται οι άλλοι. Ο Δήμαρχος έχει το προνόμιο να απολαμβάνει τις επιτυχίες..

Υπό το βάρος της κατάληψης του Δημαρχείου και μπροστά στον κίνδυνο να λάβει

 πανελλήνια διάσταση,  με ότι πολιτικά συνεπάγεται στις επιπτώσεις του πολιτικού του φορέα, ο Δήμαρχος υποσχέθηκε ότι στο δικαστήριο θα αναφέρει όσα το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε.

Δηλαδή είπε ότι θα πράξει το αυτονόητο, να μεταφέρει στο δικαστήριο την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, άνοιξε θύρες ανοιχτές...

Δεν εισήγαγε όμως το θέμα στην Οικονομική Επιτροπή της 22/03, ώστε στην ερώτηση του δικαστηρίου, αν υπάρχουν τα χρήματα, να παρουσιαστεί τεκμηριωμένη απόφαση. Η Οικονομική επιτροπή μετά την αλλαγή του νόμου από τον Θεοδωρικάκο έχει αναβαθμισμένο σημαντικό ρόλο. Η Ώρα Πατρών,  είχε επισημάνει έγκυρα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι για να έχει ισχύ η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πρέπει να συνοδεύεται και από απόφαση Οικονομικής Επιτροπής.  Ότι υπάρχουν τα χρήματα, διαφορετικά παραμένει αίολη. Έτσι σαν Πόντιος Πιλάτος,  «νίπτει τας χείρας του» και αποφεύγει εντέχνως την υλοποίηση του αιτήματος των εργαζομένων,  αποποιούμενος της ευθύνης. Καλούμε τον κ. Πελετίδη, μέχρι τη Δευτέρα 29/3 που θα διεξαχθεί το δικαστήριο να φέρει εκτάκτως το θέμα στην Οικονομική Επιτροπή για να αποφασίσει ότι υπάρχουν τα χρήματα. Διαφορετικά τον παραδίδουμε  στην κρίση των εργαζομένων και των Πατρινών...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου