Με κομματικά κουπόνια και μειωμένες αποδοχές, «κλέβουν» τον ιδρώτα των εργαζομένων στο Δήμο Πατρέων.

Μετά από συνάντησή μου με εργαζόμενους του Δήμου Πατρέων που διεκδικούν την μονιμοποιήσει τους, ως επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» κατέθεσα την παρακάτω ερώτηση στον Δήμαρχο.

Ελπίζω ο κ. ΑΝΑΘΕΤΙΔΗΣ να έχει προσωπικά το ψυχικό σθένος και την ευαισθησία, να δώσει δημόσιες απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα, τόσο για τις καταβαλλόμενες αποδοχές προς τους εργαζόμενους, όσο και τις καταγγελίες του εξαναγκασμού για την αγορά των κουπονιών προς οικονομική στήριξη στο Κ.Κ.Ε.

 Κάθε άλλη ενέργεια του κ. ΚΟΥΠΟΝΙΔΗ ή τυχόν κομματική ανακοίνωση προστασίας του, θα επιβεβαίωση τις καταγγελίες που προήλθαν σε γνώση του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» και Προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Ελλάδος Νίκου Νικολόπουλου.

Κύριε Δήμαρχε,

Στις  22/3/2022 συναντήθηκα με αντιπροσωπεία των εργαζομένων του Δήμου, από την συγκέντρωση της Δευτέρας στο Δημαρχείο διεκδικώντας την μονιμοποιήση τους.

Από την ενημερωτική αυτή συνάντηση, καθώς επίσης και από την παρουσία μου τη Δευτέρα έξω από το Δημαρχείο, προκύπτουν τα παρακάτω ερωτήματα:

1.    Κατέβαλε ο Δήμος Πατρέων τις νόμιμες αποδοχές στους εργαζόμενους μετά την προσωρινή διαταγή, σύμφωνα με την κάθε κατηγορία του εργαζόμενου (ΥΕ, ΜΕ,ΤΕ και ΠΕ), την θέση εργασίας και την οικογενειακή κατάσταση ή παρανόμως λιγότερες;

2.    Εάν καταβάλατε λιγότερες αποδοχές στους παραπάνω εργαζόμενους, ήταν με έγγραφη εντολή σας ή πρωτοβουλία του αρμόδιου Αντιδημάρχου;

3.    Εάν προκύψουν οικονομικές διαφορές προς τους εργαζόμενους, για το χρονικό διάστημα που πρόσφεραν εργασία στο Δήμο, το επιπλέον ποσό θα επιβαρύνει τα ταμεία του Δήμου ή των φυσικών προσώπων που έδωσαν την εντολή;  

Επίσης στη συγκέντρωση της Δευτέρας έξω από το Δημαρχείο, πάρα πολλοί εργαζόμενοι με ενημέρωσαν ότι κάθε μήνα ήταν υποχρεωμένοι μέρος από τις πενιχρές και κουτσουρεμένες αποδοχές τους, να τις εξαργυρώνουν με κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης στο Κ.Κ.Ε.     

Αληθεύει και αυτή η καταγγελία;

Γιατί τα «Μάτια της γάτας» με έχουν πληροφορήσει κύριε ΑΝΑΘΕΤΙΔΗ  , ότι πιθανόν κάτι αντίστοιχο έχει στηθεί και στο πάρτι των απευθείας αναθέσεων στο Δήμο.   

Ελπίζω να δώσετε τις απαιτούμενες διευκρινίσεις και να μην επιλέξετε το δρόμο της Ένοχης Σιωπής και παραδοχής των παραπάνω καταγγελιών.   

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ

πρώην Υφυπουργός Εργασίας

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου