ΠΑΤΡΑ : Το νέο βιβλίο του δημοσιογράφου Κώστα Μπουλμπασάκου "Χειραποσκευές"

Στο αίθριο, τον φιλόξενο χώρο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, παρουσιάσθηκε το βράδυ  της  Παρασκευής 20 Μαΐου το νέο – τέταρτο στη σειρά - βιβλίο του δημοσιογράφου – συγγραφέα Κώστα Μπουλμπασάκου «Χειραποσκευές» (Εκδόσεις 24 Γράμματα).

Για το βιβλίο μίλησαν οι εκλεκτές κυρίες Μίνα Πετροπούλου, φιλόλογος, δρ. Κοινωνιολογίας και Ήρα – Ειρήνη Κουρή, φιλόλογος. Την εκδήλωση  συντόνισε ο ο επί 40 χρόνια αγαπημένος φίλος του συγγραφέα, φιλόλογος, ποιητής και μεταφραστής Γιάννης Η. Παππάς, ενώ ο σολίστ κλασικής κιθάρας Ανδρόνικος Καραμπέρης  ερμήνευσε έργα του Heitor Villa – Lobos.







Με τις «Χειραποσκευές» του, ο συγγραφέας επιβεβαιώνει τη δημιουργική εμμονή του να χαράσσει τις συγγραφικές του συντεταγμένες στον χώρο της ιστορικής ύλης και της κοινωνικής περιπέτειας. Μιλά για τις τραγικές συνέπειες του εμφυλίου, τον πόλεμο στη Συρία, το προσφυγικό, την πορεία της Αριστεράς και του προοδευτικού κινήματος και επιχειρεί να απαντήσει στα πολλά ανεξήγητα «γιατί», που εμφανίστηκαν κάποια στιγμή ως ανεπίτρεπτες βεβαιότητες. Από την άλλη, το απίθανο και το πραγματικό, νοσταλγία, αναμνήσεις και θέματα επικαιρότητας έρχονται από το μακρινό «πριν» να κατασταλάξουν στο εξ αποστάσεως «τώρα». Δεκαεπτά ιστορίες από τον «Μάγκα», το «Γράμμα», το «Ποδήλατο», την «Διαλεχτή», το «Διάλογο με ένα μούτρο», τον «Ρόλο», την «Πρόσφυγα» και την «Παρωδία», μέχρι την «Επιστροφή» του Θανασάκη από τον… Άρη, όπου ο χρόνος και οι ιδιότητές του οριοθετούν τις υπερβάσεις του νου. Και τι εκπληκτικό! Όλοι σχεδόν οι ήρωες αυτών των ιστοριών, κατά κάποιον τρόπο, κρατούν τα ελάχιστα υπάρχοντά τους σε μια χειραποσκευή.

Σε ανάρτησή του ο συγγραφέας ανέφερεμεταξύ άλλων:
«…Εξάλλου μια χειραποσκευή κρατάμε όλοι κι ονειρευόμαστε, ταξιδεύουμε, δημιουργούμε. Το μυστικό πάντα στο τέλος της διαδρομής είναι η χειραποσκευή του καθενός μας να ‘ ναι γεμάτη με πολύτιμες της ζωής αναμνήσεις».

Ο Κώστας Μπουλμπασάκος γεννήθηκε στην Αμαλιάδα. Από το 1972 ζει και εργάζεται στην Πάτρα. Είναι δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΠΗΝ και μέλος του Προεδρείου του Διοικητικού Συμβουλίου της. Σπούδασε Φαρμακευτική στην Ιταλία.

Από το 1988 εργάζεται ως δημοσιογράφος. Έχει εργαστεί στις αθηναϊκές εφημερίδες «Ριζοσπάστης, «Πρώτη», και στις πατρινές εφημερίδες “Αλλαγή”, “Σύμβουλος Επιχειρήσεων”, “Ημέρα” και “Γεγονότα”. Επίσης στους τηλεοπτικούς σταθμούς “Tele Time”, “Achaia Channel”, “Patra TV” και στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «902 Αριστερά στα FM” και «Ράδιο Φάρος». Δίδαξε μαθήματα δημοσιογραφίας, από το 1994 μέχρι και το 2000, στο Κ.Ε.Κ. ΙΟΝΙΑΝ, στο δημόσιο Ι.Ε.Κ. της Πάτρας, στο Ι.Ε.Κ. ΑΚΜΗ και στο Κ.Ε.Κ. Μέντωρ Εκπαιδευτική. Έγραψε και επιμελήθηκε την έκδοση “Επιχειρηματίας” (Πελοπόννησος 2000). Έχει εκδώσει τα μυθιστορήματα: “Γεννημένος την μηδέν του μηνός” (Περί Τεχνών 2006), “Άληστος -Όταν γυρίσεις να χαμογελάς” (Διαπολιτισμός, 2012) και “19 δευτερόλεπτα πριν… δυο λέξεις” (Πικραμένος 2017).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου