ΠΑΤΡΑ : Εξελίξεις! Καλούνται άμεσα για κατάθεση στη ΓΑΔΑ οι γονείς της Πισπιρίγκου

 

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας - Οι γονείς της 33χρονης ενημερώθηκαν νωρίς το πρωί της Κυριακής ότι αύριο καταθέτουν

Κλήση για να καταθέσουν όσα γνωρίζουν γύρω από την πολύκροτη υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών από την Πάτρα έλαβαν συγγενικά πρόσωπα της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το pelop.gr, το πρωί της Δευτέρας αναμένεται να καταθέσουν στους άνδρες του κλιμακίου του τμήματος Ανθρωποκτονιών που βρίσκεται στην Πάτρα, η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου, Ελένη Λεγάτου, αλλά και ο πατέρας της Ανδρέας Πισπιρίγκος. Οι γονείς της 33χρονης που βρίσκεται προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό με την κατηγορία την ανθρωποκτονίας από πρόθεση της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, ενημερώθηκαν νωρίς το πρωί της Κυριακής.Υπενθυμίζεται, ότι ο εν διαστάσει σύζυγος της Ρούλας και πατέρας των τριών παιδιών Μάνος Δασκαλάκης έχει καταθέσει ήδη, ενώ το ίδιο έχει συμβεί και με τον πατέρα του. Οι καταθέσεις τους δόθηκαν στο Ανθρωποκτονιών, στην Αθήνα.

Αύριο το πόρισμα Καρακούκη για τη Μαλένα και την Ίριδα

Στην τελική ευθεία μπαίνει το θρίλερ με τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα, καθώς αύριο αναμένεται ο προϊσταμένος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκος Καρακούκης να καταθέσει στον εισαγγελέα το πόρισμα για τη Μαλένα και την Ίριδα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Όπως είπε ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων στον ΣΚΑΪ, ο κ. Καρακούκης αυτό που επέλεξε δεν είναι απλά να διαβάσει τα ευρήματα που ήδη υπήρχαν, αλλά να τα επιβεβαιώσει ένα προς ένα έτσι ώστε να μην υπάρχει καμία δυνατότητα να ζητηθεί όποιος μελλοντικός επανέλεγχος.

«Το πόρισμα έχει μια αιτία θανάτου αδιαμφισβήτητη που υπερκεράζει όχι απλά όποια προηγούμενη αιτία, αλλά παραμένει η ακλόνητη αιτία θανάτου για τα δύο πρώτα παιδιά και σταματά την παραφιλολογία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τόνισε δε ότι όλα τα ευρήματα, ειδικά για την Ίριδα, δείχνουν ασφυκτικό θάνατο.

«Και στη Μαλένα όμως με όλους τους επανελέγχους οδηγούμαστε στο ίδιο μοτίβο θανάτου», διευκρίνισε.

Παράλληλα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Μπαμ», οι κ.κ. Καρακούκης και Καλόγριας οδηγούνται στη διάγνωση της ασφυξίας μέσω της αξιολόγησης:

-των δεικτών ασφυξίας που εντοπίστηκαν από τον ιστολογικό επανέλεγχομέσω της ειδικής εξέτασης
-των εξωτερικών κακώσεων με εκδορές στη μύτη
-της ανάδειξης της έτερης κάκωσης (εντύπωμα στο αριστερό μάγουλο), που η κυρία Τσάκωνα δεν κατέγραψε στην έκθεση της
-της ηπατικής βλάβης και όχι ανεπάρκειας, όπως ερμηνεύτηκε από την κυρία Τσάκωνα
-του έντονου βαθμού πνευμονικού οιδήματος και της συμφόρησης των πνευμόνων.

Το πανάκι που λύνει την υπόθεση

Στοιχείο – «κλειδί», το πανάκι της 6 μηνών Ίριδας,που βρέθηκε στην κούνια της. Τα εγκληματολογικά εργαστήρια έδειξαν ότι η στάμπα πάνω του δεν ήταν αίμα από το τραύμα στο στόμα του αλλά διάσπαρτες οροαιματηρές κηλίδες, δηλαδή υγρό από πνεύμονες μαζί με αίμα, που προκλήθηκαν από έντονη πνευμονορραγία, που σημαίνει απλά πνευμονικό οίδημα από ασφυξία.

Την εικόνα αυτή ολοκληρώνει και το μήνυμα που έστειλε η κατηγορούμενη στον τότε σύζυγό της σχετικά με το πανάκι της Ίριδας που κρατούσε πάντα στον ύπνο της.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Στείλε μου το τηλέφωνο της Τσιόλα (ιατροδικαστής που νεκροτόμησε το βρέφος στην Πάτρα). Θέλω να μου δώσει το πανάκι της μπέμπας πίσω.

Μάνος Δασκαλάκης: Τι αναλαμπή είναι αυτή;

Ρούλα Πισπιρίγκου: Είδα ένα όνειρο ότι κάτι έκαναν στο πανάκι και θέλω να το πάρω.

Πέρα όμως από αυτό το εύρημα, οι επιστήμονες εντόπισαν και στον εγκέφαλο του βρέφους αιμορραγικές διηθήσεις, συμβατές με υποξία. Υπάρχουν και ηπατικές αλλοιώσεις επίσης συμβατές με υποξία στην Ίριδα και τη Μαλένα.

«Κλειδί» η κατάθεση Δασκαλάκη

Ο πατέρας των παιδιών Μάνος Δασκαλάκης, που θεωρείται πρόσωπο-«κλειδί» στην όλη ιστορία, κατέθετε για ώρες στα γραφεία του Τμήματος Ανθρωποκτονιών στην Αθήνα.

Το «Τούνελ» έφερε και πάλι στο φως μέρος της πολύωρης συνομιλίας που είχε μαζί του η Αγγελική Νικολούλη. Τι υποστήριζε τότε και τι λέει τώρα… Επέμενε και στους αστυνομικούς ότι δεν είχε καταλάβει τίποτα από τη συμπεριφορά της συζύγου του, που ούτε λίγο ούτε πολύ, την εμφάνιζε ως υπόδειγμα μητέρας.


Όλα αυτά που τώρα υποστηρίζει, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με αυτά που ισχυριζόταν για τη Ρούλα στο φιλικό του περιβάλλον. Η εκπομπή πρόβαλλε υπό άλλη πλέον σκοπιά, τις μαρτυρίες – «φωτιά» για τις ακραίες συμπεριφορές της Ρούλας, που εμφανίζονταν τόσο από τις δηλώσεις του, όσο και από τα μηνύματά του.

Στη γυναίκα με την οποία φέρεται να διατηρούσε δεσμό μετά το χωρισμό του, έλεγε σύμφωνα με μαρτυρίες από το φιλικό τους περιβάλλον, ότι την είχε δει να πετάει το μωρό με δύναμη στην κούνια.

Τι φέρεται να έλεγε ο Μάνος στη φίλη του για τη Ρούλα...

Τι φέρεται να έλεγε ο Μάνος στη φίλη του για τη Ρούλα...

Ενώ ο ίδιος είχε καταλάβει τη συμπεριφορά της γυναίκας του και τα προβλήματα που αντιμετώπιζε, δεν απομάκρυνε το τελευταίο παιδί που είχε μείνει στη ζωή, την Τζωρτζίνα, από το άρρωστο περιβάλλον της.

ΠΑΤΡΑ: ΚΑΤΕΘΕΤΕ ΓΙΑ ΩΡΕΣ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ-ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΜΑΝΟΣ ΟΤΑΝ Η ΡΟΥΛΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΑ ΟΡΙΑ

Είχε δηλώσει οργισμένος, όπως φαίνεται από τα μηνύματα που στο παραπάνω βίντεο, ότι θα την έπαιρνε, αλλά περιορίστηκε στο να τη δει για ένα δεκάλεπτο, όπως λέει στο «Τούνελ» η φίλη του, που φιλοξενούσε το 9χρονο κοριτσάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου