Νίκος Νικολόπουλος: Η «Φαλκονέρα» Μητσοτάκη και ο επερχόμενος οικονομικός «ζουρλομανδύας» για τον Έλληνα πολίτη!

Η Ελλάδα πριν από λίγες ημέρες υποτίθεται πήρε το «πράσινο φως» για έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία με ένα εξωτερικό χρέος που πλησιάζει τα 400 δις, ενώ το 2009 όταν πρωτοξεκινούσε η δυστυχία των μνημονίων, το χρέος βρισκόταν στα 298 δισ.€!  Επί ΓΑΠ  που μπήκαμε στα μνημόνια με χρέος 298 δις € η  εθνική μας οικονομία παρουσιαζόταν από τους δυνάστες μας ως οικονομικός «Τιτανικός».

Σήμερα μετά από 12 χρόνια σκληρών προγραμμάτων «μεταρρύθμισης» και εξοντωτικών οικονομικών μέτρων το χρέος αντί να μειωθεί εκτινάχθηκε από τα 296 δισ. στα 394 δισ.€!  Δεν είναι αυθαίρετο λοιπόν μιας και ο Μητσοτάκης στο τέλος της θητείας του θα μας αφήσει  με δημόσιο χρέος πολύ μεγαλύτερο από τα 400 δις € - και λόγω  της Κρητικής του  καταγωγής-  ότι το επερχόμενο νέο ναυάγιο της εθνικής μας οικονομίας θα ονομασθεί  προς τιμή του οικονομική «ΦΑΛΚΟΝΕΡΑ»!

Μπορεί λοιπόν η κυβέρνηση Μητσοτάκη επικουρούμενη από τα καθεστωτικά ΜΜΕ των νταβατζήδων να πανηγυρίζει την «έξοδο» μας αλλά αυτό δυστυχώς γίνεται με την ανάληψη εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης νέων δυσβάστακτων δημοσιονομικών δεσμεύσεων ακόμα  πιο αυστηρών από εκείνες που είχαν συμφωνηθεί στο Eurogroup του Ιουλίου του 2018 και οι οποίες προέβλεπαν πως η Ελλάδα θα πρέπει να πετυχαίνει  κατά μέσο όρο πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 2,2% του ΑΕΠ ως το 2060!!

Αυτό έγινε άλλωστε φανερό και στην τελευταία ανακοίνωση του Eurogroup  την Ελλάδα όπου κυνικά από τους δανειστές μας χαιρετίσθηκε η δέσμευση των ελληνικών αρχών να συνεχισθούν οι διαδικασίες μεταρρυθμίσεων (έχει μπει πλέον στο πετσί του Έλληνα τι σημαίνει για αυτούς η λέξη μεταρρύθμιση) και να ολοκληρωθούν όλα τα εκκρεμή στοιχεία!! 

Όσο για τους ελέγχους το μόνο που άλλαξε είναι ότι έλεγχοι δεν θα γίνονται επί τόπου, ενώ κατά κανόνα θα διενεργούνται κάθε έξι και όχι κάθε τρεις μήνες. Η εποπτεία θα συνεχιστεί, έως ότου η χώρα μας  αποπληρώσει το 75% των δανείων… κάτι που αυτό θα συμβεί το 2059, σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό!! Να σημειωθεί πως ο σχεδιασμός για το 2059 φαίνεται από τους οικονομολόγους «απελπιστικά» αισιόδοξος μιας  και οι εκχωρήσεις των εσόδων της χώρας από την εκμετάλλευση αρχαίων μνημείων, ακίνητης περιουσίας κλπ. στους δανειστές θα ολοκληρωθεί το 2115 βάσει της πρόβλεψης του νόμου του 2016 για 99 χρόνια παραχώρησης εσόδων!

Η Ελλάδα λοιπόν και η Κομισιόν αναθεώρησαν από κοινού τη συμφωνία στο 2,6% του ΑΕΠ, από 2,2% δηλαδή κατά 0,4% υψηλότερα. Αυτό σε βάθος 37 ετών αυξάνει τη δημοσιονομική προσαρμογή μας κατά 30 δισ. ευρώ σε τρέχουσες αξίες! Εάν λοιπόν το 2,2% είχε εμφανισθεί από την τότε αντιπολίτευση σαν τρελό και ακραίο οικονομικά στενό κουστούμι για τον μέσο Έλληνα,  σήμερα  το νέο συμφωνηθέν ποσοστό 2,6% φαντάζει ως ο τέλειος οικονομικός ζουρλομανδύας !

Και μέσα σε αυτά δεν φαίνεται φως πουθενά! Δυστυχώς μόνο σκιές υπάρχουν στις οικονομικές προοπτικές της Ελλάδας….

Αναρωτιέμαι πολλές φορές ως παλιός πολιτικός αν  υπάρχει σήμερα Ελληνίδα η Έλληνας που θα μπορεί μείνει αμέτοχος στην προεκλογική μάχη που ήδη ξεκίνησε και όταν:

Το ΠΑΡΕΑΚΙ ΤΩΝ δήθεν ΑΡΙΣΤΩΝ κολλητών της ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΕ που εκτόξευσε μέσα σε τρία  χρόνια το ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ και κατάφερε να σφίξει πιο πολύ την οικονομική θηλιά στο λαιμό της Πατρίδας και των Ελλήνων για πολλές πολλές γενεές…

Όταν τα ιδιωτικά χρέη στις Τράπεζες και στα γεράκια των Funds,  διαλύουν οικογένειες και οδηγούν σε αυτοκτονίες.(και δεν έχουμε δει τίποτε ακόμη).

Όταν τα χρέη στην ΑΑΔΕ συνθλίβουν τους επαγγελματίες.

Όταν θερίζει η ακρίβεια και οι τρομερές ανατιμήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης, δυσκολεύοντας  την επιβίωσή όλων μας…

Όταν οι λογαριασμοί του ρεύματος παραμένουν απλήρωτοι, ενώ την ίδια στιγμή τα golden boys της ενέργειας θησαυρίζουν και κτίζουν φαραωνικά σπίτια σε νησιά του Αιγαίου…

Όταν τα καθεστωτικά ΜΜΕ με πηχυαίους τίτλους κοροϊδεύουν σε καθημερινή βάση με τάχα  αναδρομικά τους συνταξιούχους οι οποίοι  δεν πρόκειται να τα «δουν» ποτέ στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και οι οποίοι  καλούνται να επιβιώσουν με ελάχιστες αποδοχές…

Όταν οι νέοι μας δεν βρίσκουν δουλειές ή και αν βρουν οι αποδοχές τους είναι ελάχιστες και απαγορευτικές ακόμα και να σκεφθούν να φτιάξουν τις δικές τους  οικογένειες…

Όταν η πατρίδα μας βιώνει μια βαθιά, πρωτοφανή κρίση, η οποία έχει θέσει υπό αμφισβήτηση την ίδια την ύπαρξή της και την εθνική της υπόσταση…

Ναι κανείς μας δεν έχει πλέον το δικαίωμα να παραμένει βυθισμένος στο καναπέ του ή έστω  να περιορίζεται στην αντίδραση του Διαδικτύου το οποίο και αυτό μέρα με την ημέρα φιμώνεται!

Ναι κανείς πλέον δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια του στην συνεχιζόμενη αύξηση της υπογεννητικότητας των Ελλήνων και στην μείωση του πληθυσμού μας, στην επιδρομή χιλιάδων λαθρομεταναστών στη χώρα μας, στην μείωση της εθνικής μας κυριαρχίας και υπόστασης μόνο και μόνο γιατί επί χρόνια κάποιοι έβαζαν και δυστυχώς συνεχίζουν να βάζουν το δάχτυλο στο μέλι…

Οι ΓΑΛΑΖΙΟΙ κάνουμε προσκλητήριο και καλούμε κάθε Ελληνίδα και Έλληνα πατριώτη στη ΓΑΛΑΖΙΑ μας ΣΥΜΜΑΧΙΑ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της πρωτοφανούς κατάστασης!!!  Η χώρα μας  πρέπει ΤΩΡΑ να αλλάξει ριζικά πορεία , αναδεικνύοντας μια νέα εθνική ηγεσία χωρίς δεσμεύσεις και εξαρτήσεις από ξένα κέντρα και ολιγαρχίες και  που θα υπηρετεί αταλάντευτα και αποκλειστικά  μόνο τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού !

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου