ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ : Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου

Παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου έχει οριστεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών η 3η Ιουνίου. Με αυτή την αφορμή, ο Ποδηλατικός Όμιλος Πατρών και ο Δήμος Πατρέων σε συνεργασία και με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  διοργανώνουν μία σειρά δράσεων που περιλαμβάνουν :

-        Ποδηλατάδα για όλους από τον Φάρο την Παρασκευή 3 Ιουνίου. Αφίξεις 19.30 εκκίνηση 20.00 μέσω Παπαφλέσσα – Κορίνθου – Κιλκίς – Κωνσταντινουπόλεως – Μαιζώνος πλ. Γεωργίου Α΄.

-         Όλα τα παιδιά θα δοκιμάσουν σε πρωτότυπη πίστα δεξιοτεχνίας για παιδιά ηλικίας 6 έως 14 ετών αφιερωμένη στους 17 στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ.Η πίστα θα έχει στηθεί στην Πλ. Γεωργίου από τις 18.00. Θα υπάρχουν εκεί συνεργάτες του Ομίλου που θα παράσχουν την βοήθεια τους στους μικρούς ποδηλάτες.Όταν θα περάσει η ποδηλατάδα από την πλατεία μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτήν και θα επιστρέψουν πάλι στην πλατεία, ενώ θα υπάρχει μουσική και θα κληρωθούν δώρα.



Δηλώσεις συμμετοχής στη δράση γίνονται στο e-mail του ΠΟΠ (popatras71@gmail.com) ή στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων.

Με αφορμή την ημέρα αυτή ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος δηλώνει: «Είναι γνωστό ότι η ποδηλασία πέρα από τη σωματική υγεία βελτιώνει σημαντικά και την ψυχική μας υγεία γιατί προσφέρει ψυχαγωγία καθώς είναι ευχάριστη και ιδιαίτερα χαλαρωτική δραστηριότητα . Η προσπάθειά μας πρέπει να είναι να κάνουμε τις πόλεις μας πιο φιλικές προς το ποδήλατο. Ας πάρουμε όμως όλοι το ποδήλατό μας τουλάχιστον την ημέρα αυτή και ας ποδηλατήσουμε όλοι μαζί στο κέντρο της Πάτρας!! Με τον πρόεδρο του Ποδηλατικού Ομίλου Πατρών κ. Σ. Πολίτη ήδη ξεκινήσαμε!!» 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου