ΠΑΤΡΑ : Το ΤΡΟΠΑΙΟ της Χρύσας Λυκούδη

Με εξαιρετική  επιτυχία έγινε, πρίν λίγες μέρες, η παρουσίαση του νέου βιβλίου της Πατρινής συγγραφέως Χρύσας Λυκούδη ΤΟ ΤΡΟΠΑΙΟ των εκδόσεων ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ,  στην κατάμεστη αίθουσα του Επιμελητήριου Αχαΐας.

Ήταν μια ενδιαφέρουσα και όμορφη εκδήλωση με την στήριξη του βιβλιοπωλείου Γωνιά του βιβλίου-Παπαχρήστου και με ομιλητές τον καρδιολόγο γιατρό  Ανδρέα Παναγιωτόπουλο και τη συγγραφέα και εκπαιδευτικό Αργυρώ Μαργαρίτη.


Αποσπάσματα του βιβλίου διάβασαν η Αφροδίτη Σκαλτσά Δημητρακοπούλου που είναι και η συντονίστρια της Λέσχης Ανάγνωσης Αγίου Βασιλείου και επίσης η Σοφία Παπαδοπούλου Μέλος Θεατρικής Ομάδας Εργαζομένων Πανεπιστημίου.

Την έκπληξη έκανε, στην αγαπητή του συγγραφέα, ο γνωστός  Αχαιός μουσικοσυνθέτης Σάκης Παπαδημητρίου που έπαιξαν με την Άννη Ονουφρίου ένα τραγούδι του. Οι φίλοι της Χρύσας Λυκούδη απόλαυσαν επιλεγμένα τραγούδια από τη μαγική φωνή της Άννης  και από τους υπέροχους μουσικούς Αμαλία Αντωνοπούλου στο πιάνο και Αργύρη Μανιάτη στην κιθάρα και τραγούδι.

Στο δεύτερο βιβλίο της Χρύσας Λυκούδη “Το Τρόπαιο” περιγράφεται η ζωή της ψυχοκόρης Αιμιλίας από την ώρα που επέστρεψε στη μητέρα της στα δώδεκα χρόνια της μέχρι σήμερα, οι αγώνες της να γίνει καλή γιατρός, μια γιατρός που ενδιαφέρεται πρωτίστως για την ψυχολογία και την εμπιστοσύνη του ασθενούς της και που στέκεται συνέχεια δίπλα του να τον ενθαρρύνει. Αγωνίζεται να έχει μια όμορφη οικογένεια ακόμη και μετά το διαζύγιό της προσπαθεί να είναι μια στοργική μάνα. Μετά από έναν συγκλονιστικό εφιάλτη αποφασίζει να πάει στη Λυκούρια να συναντήσει τον παιδικό της φίλο τον Ορφέα για να λύσει το πρόβλημα που βασανίζει σαράντα χρόνια τις νύχτες της, αλλά και να ξεδιαλύνει τα περίεργα και παράλογα γεγονότα που έζησε μαζί του μικρή.

Μετά από αυτή τη συνάντηση εκεί, δίπλα στο ποτάμι τους, τίποτα πλέον δεν θα είναι το ίδιο για την Αιμιλία και τον Ορφέα. Κρυμμένα μυστικά και αλήθειες θα ΄ρθουν στο φως, θα βιώσουν φαινόμενα υπερβατικής πραγματικότητας και θα δεθούν με έναν καταστροφικό έρωτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου