ΠΑΤΡΑ : Κατατέθηκε το πόρισμα Καρακούκη για Μαλένα και Ίριδα - Ασφυκτικοί θάνατοι από εγκληματικές ενέργειες

Τα τρία παιδάκια που έχασαν τη ζωή τους στην Πάτρα 

Εγκληματικές ενέργειες οδήγησαν σε ασφυκτικούς θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, σύμφωνα με τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξαν ο νυν προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκος Καρακούκης, και ο πρώην επικεφαλής της ίδιας Υπηρεσίας, Νίκος Καλογριάς.

 Οι δύο ιατροδικαστές, ανέλυσαν όλα τα προηγούμενα πορίσματα και σύμφωνα με πληροφορίες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι θάνατοι οφείλονται σε εγκληματικές ενέργειες.

Δες πόσα εξοικονομείς στην ασφάλεια αυτοκινήτου σου!
σύγκριση ανάμεσα σε 27 ασφαλιστικές εταιρίες

Μάλιστα στο πόρισμα που κατατέθηκε στο Ανθρωποκτονιών το πρωί της Δευτέρας (γύρω στις 10), αναλύουν πως το μοτίβο του δράστη ήταν το ίδιο και στα δύο εγκλήματα. Συγκεκριμένα ο δράστης προκάλεσε ασφυξία στα δυο κορίτσια της οικογένειας από την Πάτρα με αποτέλεσμα τους θανάτους.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ιατροδικαστικής εταιρείας Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στο OPEN το πρωί της Δευτέρας, τα δύο παιδιά είχαν σαφή αιτία θανάτου και σαφή μηχανισμό θανάτου που έδειχνε εγκληματική ενέργεια.

Υπενθυμίζεται ότι στις τοξικολογικές εξετάσεις των δύο κοριτσιών δεν είχε βρεθεί κάτι που να παραπέμπει σε θάνατο όμοιο με εκείνον της Τζωρτζίνας, η οποία έφυγε από τη ζωή μετά από χορήγηση μεγάλης ποσότητας κεταμίνης, που φέρεται να της χορήγησε η προφυλακισμένη μητέρα των κοριτσιών Ρούλα Πισπιρίγου.

Το πόρισμα που κατατέθηκε θεωρείται αδιαμφισβήτητο καθώς οι δύο κορυφαίοι ιατροδικαστές, δεν βασίστηκαν απλά στα προηγούμενα ευρήματα, αλλά για να έχουν μεγαλύτερη ασφάλεια και να είναι 100% δίκαιοι προχώρησαν σε επανέλεγχο όλων των ευρημάτων.

Επομένως, όλα τα ευρήματα τοξικολογικά και ιστολογικά έχουν επανελεγχθεί δεύτερη φορά. Μάλιστα αυτή ήταν η πρώτη φορά που έγινε τέτοιος επανέλεγχος στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου