Ο Δήμαρχος Πατρέων θα επιβάλει το προβλεπόμενο πρόστιμο στην ΚΝΕ, για φθορά ξένης περιουσίας;

Ο πολιτισμός μιας πόλης διαπιστώνεται καθημερινά, από την συμπεριφορά των κατοίκων, αλλά και την ανοχή των διοικούντων σε παρεμβατικές ενέργειες.

Δυστυχώς για την Πάτρα η καθημερινή εικόνα είναι τραγική.

Πολύ περισσότερο στα Δημόσια Ακίνητα.

Με αφορμή την πρόσφατη φθορά με αναγραφή συνθημάτων γνωστής Κομματικής Νεολαίας, στου τοίχους σχολικού συγκροτήματος που πρόσφατα υπήρξε Ενεργειακή Αναβάθμιση, ως επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» κατέθεσα την παρακάτω ερώτηση προς τον Δήμαρχο :


«Ελπίζω ο κ. ‘’ΑΝΑΘΕΤΙΔΗΣ’’, να δώσει την εντολή στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Παιδείας και Αθλητισμού όπως προχωρήσει, στις νόμιμες διαδικασίες επιβολής του αναλογούντος προστίμου στην κομματική νεολαία ΚΝΕ, για φθορά ξένης Περιουσίας, καθώς επίσης και στη δικαστική συνδρομή, σύμφωνα με το Ποινικό Δίκαιο κατ’ το άρθρο 378 παρ. 1. του Ν.4619/2019, για την επιβολή και παροχής Κοινωφελούς Εργασίας από τα μέλη της οργάνωσης.

Κύριε Δήμαρχε,

Τόσο από καταγγελίες κατοίκων της περιοχής, όσο και από σημερινό δημοσίευμα γίνεται αναφορά στην εγγραφή πολιτικών συνθημάτων, από γνωστή πολιτική νεολαία που δραστηριοποιείται στην πόλη μας στο σχολικό συγκρότημα «ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ».

Σε ένα σχολικό συγκρότημα που πρόσφατα ο Δήμος προχώρησε σε Ενεργειακή Αναβάθμιση, δαπανώντας σημαντικά ποσά από το υστέρημα των πολιτών.   

Επειδή όπως γνωρίζετε η παραπάνω πράξη, αποτελεί Φθορά Ξένης Περιουσίας σύμφωνα με το Ποινικό Κώδικα, σας καλώ να με ενημερώσετε εάν προτίθεστε να προβείτε στις προβλεπόμενες από το νόμο ενέργειες προς την Πολιτική Οργάνωση της ΚΝΕ.

Δηλαδή εάν καταλογισθούν τα αναλογούντα ποσά της δαπάνης αποκατάστασης του βαψίματος του κτιρίου, το ανάλογο πρόστιμο και ζητήσετε από την Δικαιοσύνη, να επιβληθεί στα μέλη της συγκεκριμένης Κομματικής Οργάνωσης, να παρέχουν Κοινωφελή Εργασία στο Δήμο (π.χ. αποξήλωση και καθαρισμό οικοπέδων, αποκομιδή σκουπιδιών, κ.α.)  

    Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ

πρώην Υφυπουργός Εργασίας

#podcast https://anchor.fm/nikosnikolopoulos

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου