Ο Στέλιος Μάινας περιοδεύει στην Πελοπόννησο

και παρουσιάζει αυτή την ΤΕΤΑΡΤΗ 22  Ιουνίου στην Πάτρα το νέο του μυθιστόρημα με τίτλο :

ΝΑ ΘΥΜΗΘΩ ΝΑ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΩ .
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Ο Στέλιος Μάινας γεννήθηκε στην Ερμούπολη της Σύρου, μεγάλωσε όμως στον Βύρωνα. Σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων στα ΚΑΤΕΕ της Λάρισας, και τελείωσε και τη Δραματική Σχολή Βεάκη. Εργάζεται ως ηθοποιός στο θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. 
Το 2010 εκδόθηκε η συλλογή διηγημάτων του Τα φαινόμενα απατούν, από τις εκδόσεις Καστανιώτη.
Στην  Πάτρα θα βρίσκεται την
Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022, στην Biblioteca – Due piani (Αγ. Νικολάου 47), στις 8:30 το βράδυ, με τη συνεργασία του βιβλιοπωλείου ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ - ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΥ. Θα μιλήσουν οι συγγραφείς Αντιγόνη Βουτσινά και Βασίλης Λαδάς. Αποσπάσματα διαβάζει η ηθοποιός Κάτια Σπερελάκη .Ο γνωστός ηθοποιός με τη σπουδαία συγγραφική πένα Στέλιος Μάινας παρουσιάζει στην Πάτρα, στον Πύργο και στην Καλαμάτα το νέο του μυθιστόρημα με τίτλο Να θυμηθώ να παραγγείλω, μια ελεγεία για την έννοια και τη διαχείριση του σωματικού και του ψυχικού πόνου ως απότοκου της βιολογικής αλλά και της συναισθηματικής απώλειας. Ένα βιβλίο που εκκινεί από τη διαλεκτική της ευθανασίας και επεκτείνεται σε ζητήματα όπως η διαχείριση της ήττας και της ματαίωσης.
Μια γιατρός, αναισθησιολόγος, η Άννα, αφηγείται την ιστορία της ζωής της από το κελί της φυλακής. Πάντα έβαζε προτεραιότητες στη ζωή της. Από μικρή. Από την πρώτη της επέμβαση, καταμεσής ενός χορταριασμένου οικοπέδου της παιδικής της ηλικίας, κρατώντας ένα σακουλάκι, επιτάχυνε τη διαδικασία της φύσης, γλιτώνοντας το μικρό γατάκι που υπέφερε από αυτό που η ίδια δεν άντεχε, τον πόνο. Κι έτσι, μεγαλώνοντας αποφάσισε να διαλέξει αυτό το επάγγελμα. Η διαχείριση του πόνου όμως την οδηγεί να ξεπεράσει τα όρια της ιατρικής ηθικής, θέτοντας το δίλημμα «ευεργέτης ή φονιάς;» Πολύ σύντομα ακολουθούν η αποκάλυψη, η νέμεσις και η τιμωρία, και η φυλάκιση. Μια ιστορία που γοητεύει αλλά και προβληματίζει.
Όπως έχει πει σε συνέντευξή του ο Στέλιος Μάινας, αφετηρία για το μυθιστόρημά του αποτέλεσε η Φόνισσα του Παπαδιαμάντη στην οποία έχει καταφύγει επανειλημμένως από τα γυμνασιακά του χρόνια, όμως την τελευταία δεκαετία κατάλαβε στην πραγματικότητα το περιεχόμενό της.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου