«Το Ξύπνημα της Πατρινέλλας» του Αντώνη Μπουλούτζα αύριο 1/8 στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού

Το νέο μυθιστόρημα του Αντώνη Μπουλούτζα «Το Ξύπνημα της Πατρινέλλας» (σελίδες 600, Εκδόσεις Νίκας), θα παρουσιαστεί στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού την 1η Αυγούστου, ημέρα Δευτέρα και ώρα 8 μ.μ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική συνεδριακή αίθουσα του επιβλητικού νεοκλασικού κτηρίου το οποίο δεσπόζει στην προκυμαία της Χώρας Τήνου, και στεγάζει τη μόνιμη έκθεση των έργων του Γιαννούλη Χαλεπά. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Τίνα Μπερτζελέτου - Κοινωνιολόγος, και Μάνθος Σαντοριναίος - Καλλιτέχνης Ερευνητής Ψηφιακών Μέσων, π. Καθηγητής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, καθώς και ο συγγραφέας που θα διαβάσει αποσπάσματα και θα συνομιλήσει με το κοινό.

Η είσοδος είναι ελεύθερη



Για το έργο:

Μια νύχτα εξαφανίζεται από τη θέση του ψηλά στο νότιο τείχος του Κάστρου της Πάτρας ένα αρχαίο γλυπτό που για πολλούς απεικονίζει την Πατρινέλλα, το στοιχειό για το οποίο οι παλαιότεροι έλεγαν ότι προστάτευε την πόλη και προειδοποιούσε με κρωξίματα όποτε πλησίαζε κάποιο κακό. Η αστυνομία αναζητάει τους αρχαιόσυλους αλλά εκείνοι ένας ένας βρίσκονται θανατωμένοι με παράδοξο τρόπο. Η πόλη αναστατώνεται από σεισμούς και ανεξήγητα φαινόμενα, και μερικοί υποψιασμένοι αποφασίζουν να αναζητήσουν τα ίχνη μιας γυναίκας που, ενώ έχει πεθάνει εδώ και τρεις αιώνες, κάνει την εμφάνισή της ζωντανή και... οργισμένη.

 

Για τον συγγραφέα:

Ο Αντώνης Μπουλούτζας γεννήθηκε στην Πάτρα τον Νοέμβριο του 1946. Πέρασε στη δημοσιογραφία στα μέσα της δεκαετίας του ’60, με χρονογραφήματα και ευθυμογραφήματα, και από το 1969 δούλεψε επαγγελματικά στις εφημερίδες «Ημερήσιος Κήρυξ Πατρών», «Νεολόγος», «Ημέρα Πατρών», και στην «Καθημερινή».

Ίδρυσε και εξέδωσε τα περιοδικά Τέχνης «Εικαστικά» (1982 - 1985), και το δίγλωσσο, ελληνικά-αγγλικά, και διεθνές «ARTI - Η Τέχνη Σήμερα» (1990 - 1998).

Κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά του:

«Η Παναγία των Αγγέλων» (σελ. 616, εκδόσεις Καστανιώτη, 2003). Πολυεπίπεδο και μεταφυσικό μυθιστόρημα για έναν άγγελο που παγιδεύτηκε στην Τήνο από χθόνιες δυνάμεις, και του οποίου η δράση εξελίσσεται σε δύο κατωμερίτικα μεσαιωνικά χωριά.

«Ο Μεσολαβητής» (σελ. 483, εκδόσεις Κριτική, 2014). Ψυχολογικό και μεταφυσικό θρίλερ για την αγωνία του ανθρώπου να υπερβεί τη φθορά και τον θάνατο, με οποιοδήποτε τίμημα.

«Το Ξύπνημα της Πατρινέλλας» (σελ.600, εκδόσεις Νίκας, 2022).

Ο συγγραφέας εδώ και 26 χρόνια μοιράζει τη ζωή του ανάμεσα σε Αθήνα και Τήνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου