ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Στο έλεος των Τραπεζών η Λαϊκή Κατοικία στην Πάτρα, λόγω Κομμουνιστικής συντροφικότητας του δημάρχου με τον πρόεδρο της Τράπεζας Ελλάδος;

Με αφορμή του Γολγοθά που βιώνει η Μονογονεϊκή πολύτεκνη οικογένεια στου Ψάχου, η οποία βρίσκεται σε διαδικασία έξωσης από την Α’ κατοικίας λόγω ότι έχασε το σπίτι της σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό, επανήλθα ως επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» με την παρακάτω ερώτηση προς τον Δήμαρχο.

Ελπίζω ο κ. ΑΝΑΘΕΤΙΔΗΣ να δώσει απάντηση με στοιχεία στα παρακάτω ερωτήματά μου, για να πληροφορηθούν οι συνδημότες μας για τα πεπραγμένα του Δήμου, τόσο για την στήριξη σε άπορες οικογένειες, όσο και στην νομική συμβολή σε οικογένειες που οι Τραπεζίτες επιδιώκουν να κατασχέσουν με πλειστηριασμό οι Τραπεζίτες.

Εκτός και εάν στο πλαίσιο της «Κομμουνιστικής Συντροφικότητας», δεν θέλει να διαταράξει τις σχέσης του με τον Τραπεζίτη και σύντροφό του κ. Γιάννη Στουρνάρα από τα χρόνια της Νεολαίας, που έδινα αγώνα ενάντια στην ιδιόκτητη κατοικία.  

  Κύριε Δήμαρχε,

 Σύμφωνα με τον κωδικό του προϋπολογισμού του Δήμου Πατρέων Κ.Α. 00-6733, προβλέπεται η καταβολή Χρηματικών Βοηθημάτων σε άπορους πολίτες, σύμφωνα με το Άρθρο 202 παρ. 2 του Νόμου 3463/2006.

Ο Δήμος Πατρέων κάθε χρόνο εγγράφει στο αντίστοιχο Κωδικό του Δήμου ποσά περίπου στα 90.000€ κατ’ έτος.

Σύμφωνα με τα παραπάνω σας καλώ όπως με ενημερώσετε τόσο Δημόσια όσο και εγγράφως, από την ημερομηνία ανάληψης των καθηκόντων σας στο Δήμο, τον αριθμό ανά έτος των οικογενειών που έτυχαν την οικονομική βοήθεια του Δήμου και τα αντίστοιχα ποσά.

Επίσης, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 696/2013 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων, για την στήριξη δανειοληπτών που κινδυνεύουν να απολέσουν την ιδιοκτησία τους,  προβλέπονταν τα εξής:

1.    Ο Δήμος θα συμβάλει στην Νομική Υποστήριξη των συμπολιτών μας, σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Πατρών.

2.         Να οργανωθεί γραφείο υποστήριξης τους.

3.   Οικονομική συνεισφορά του Δήμου στην Παράσταση στα δικαστήρια.

 

Οργανώθηκε από το Δήμο Πατρέων το γραφείο υποστήριξης για τους Δανειολήπτες και πόσες υποθέσεις ανά έτος στήριξε στην δικαιοσύνη εναντίον των Τραπεζών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου