Ώρα Πατρών : Ο "αριστερός" κ.Πελετίδης, είναι ο χρήσιμος του συστήματος

 Το σύνθημα ότι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος παρά μόνο αυτοί που δεν δίνονται, έγινε πράξη για άλλους 109 εργαζόμενους από την κοινωφελή του 2019.

Οι εργαζόμενοι δικαιώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα από το Πρωτοδικείο του Πειραιά όπου εκδικάστηκε η υπόθεση τους έτσι επιστρέφουν στις εργασίες τους.





Το αίτημα των εργαζομένων να προσφύγουν στα δικαστήρια Πειραιά το έφερε η παράταξή μας Ώρα Πατρών μαζί με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και το στήριξαν στο δημοτικό συμβούλιο απέναντι στην ΑΡΝΗΣΗ του Δημάρχου κ. Πελετίδη.
Οι εργαζόμενοι της κοινωφελούς είχαν λάβει υπόσχεση προεκλογικά από τον κ.Πελετίδη ότι θα τους μονιμοποιήσει, την επομένη των εκλογών. Τους άφησε στην τύχη τους.
Προσπάθησε να κρυφθεί πίσω από τη νομική υπηρεσία, αρνήθηκε να υπερασπιστεί τους εργαζόμενους. Για αυτό και στο Δημοτικό Συμβούλιο τον κατήγγειλαν  "σαν ψεύτη που άλλα τους έλεγε προεκλογικά αλλά μετά τις εκλογές".
Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι της απόφασης του δικαστηρίου και ο χρήσιμος του συστήματος κ.Πελετίδης έστειλε επιστολή για έκτακτη χρηματοδότηση, όχι για μία σειρά αναγκών που έχει ο Δήμος και που θα συμφωνούσαμε όλοι αλλά, για το ότι "οι συμβασιούχοι δικαιώνονται... από τα δικαστήρια και δημιουργούν πρόβλημα στα οικονομικά του Δήμου" εκφράζοντας έμμεσα και την αποδοκιμασία του για τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Αυτό οι εργαζόμενοι και εμείς το "ζήσαμε" στα Δημοτικά Συμβούλια.
Τελευταία. με τους εργαζόμενους που εργάζονταν ακόμα και στα κοιμητήρια.   Απέρριψε την πρόταση τους να τους συμπαρασταθεί σε Δικαστήριο στον Πειραιά.
Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται ότι ο "αριστερός"  κ.Πελετίδης,  είναι ο χρήσιμος του συστήματος αφού αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι είναι το πρόβλημα στα οικονομικά του δήμου σε έγγραφο του προς τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ Πέτσα....
Δεν αποτελεί πρόβλημα η κατασπατάληση χρημάτων με τις απευθείας αναθέσεις του  κ. Πελετίδη, που τριπλασιάζουν το κόστος (κοινωνικός τομέας προμήθειες σε τριπλάσια τιμή, επισυνάπτεται), 200.000€ για το καρναβάλι του '21 που δεν έγινε, 150,000€ για το.... διεθνές...φεστιβάλ γλυπτικής, χιλιάδες ευρώ σε εταιρεία του ΚΚΕ (Σύγχρονη Εποχή κ.α.). Οι εργαζόμενοι αποτελούν το πρόβλημα...
Ανάβει έτσι το πράσινο φως στην κυβέρνηση, να αυστηροποιήσει το θεσμικό πλαίσιο για τις αποφάσεις που δικαιώνονται οι εργαζόμενοι.
Ήδη με πρόσφατη εγκύκλιο η κυβέρνηση υποχρεώνει την τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού να προσφεύγει με έφεση σε τυχόν δικαίωση των εργαζομένων.
Παραδίδουμε τον κ. Πελετίδη και  την πολιτική του στην κρίση των Πατρινών...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου