ΠΑΤΡΑ : Η τέχνη συναντήθηκε με την αλληλεγγύη

Το βράδυ της Πέμπτης 14 Ιουλίου η τέχνη συναντήθηκε με την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά και το αποτέλεσμα ήταν κάτι παραπάνω από ιδανικό. Οι πολίτες της Πάτρας ανταποκρίθηκαν μαζικά στο κάλεσμα του Πολιτιστικού Οργανισμού και κατά την άφιξή τους στο «Δημοτικό Θερινό Θέατρο Πάτρας» για να παρακολουθήσουν τη συναυλία με το μουσικό σύνολο VAMOS ORCHESTRA, πρόσφεραν είδη πρώτης ανάγκης και γραφική ύλη για τις Κοινωνικές Δομές και το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου.

Στο καλλιτεχνικό μέρος το αποτέλεσμα ήταν «βγαλμένο» από τους μουσικούς δρόμους της Μικρασίας και της Πόλης, με το μουσικό σύνολο από το Βάμο της Κρήτης να παρουσιάζει τραγούδια γραμμένα από πρόσφυγες συνθέτες.


Στη συναυλία που είχε τίτλο «Έμορφη Σμυρνιά μου» ξεχωριστή ήταν η παρουσία του Χορευτικού Τμήματος από τον Πολιτιστικό Οργανισμό , μέλη του οποίου παρουσίασαν χορογραφίες αντίστοιχες με τη θεματολογία των τραγουδιών.

Πριν την έναρξη της «Συναυλίας Αλληλεγγύης» και προσφοράς στις Κοινωνικές Δομές και το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου, μίλησαν η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, ο πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων Θόδωρος Τουλγαρίδης και  η υπεύθυνη γραμματείας του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης Πάτρας ΓωγόΓαλυφοπούλου, οι οποίοι επεσήμαναν την ανάγκη για στήριξη χιλιάδων οικογενειών στην πόλη που βιώνουν την  ακρίβεια, τις ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά, την ενέργεια και στα είδη πρώτης ανάγκης, με την καθημερινότητά τους να δυσκολεύει ολοένα και περισσότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου