Ικανοποιήθηκε το αίτημα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας για ένταξη του συνόλου των θετικά αξιολογημένων επιχειρήσεων στην ΤΑΠΤοΚ

Ευχαριστήρια επιστολή απέστειλε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα, σχετικά με την αποδοχή του αιτήματος του Επιμελητηρίου, για αύξηση προϋπολογισμού της προσκλήσεως 3Α ΤΑΠΤοΚ 1, που είχε ως αποτέλεσμα να ενταχθούν σχεδόν οι θετικά αξιολογημένες προτάσεις στο σύνολό τους.

 

Πιο συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει:

 

«Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας και τις ευχαριστίες μας για την αποδοχή του αιτήματός μας για αύξηση του προϋπολογισμού της Πρόσκλησης 3Α ΤΑΠΤοΚ 1 «Ενίσχυση του εκσυγχρονισμού που δραστηριοποιούνται  στην παροχή τουριστικών υπηρεσιών ή στην παραγωγή και διάθεση μεταποιητικών προϊόντων», με την οποία εντάσσεται προς ενίσχυση το σύνολο σχεδόν των θετικά αξιολογημένων επενδυτικών σχεδίων. 


 

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση από τον Προϊστάμενο της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Πελοπόννησος 2014-2020, ο προϋπολογισμός της Πρόσκλησης αυξήθηκε από τα 2,5 στα 4 εκατομμύρια ευρώ με αποτέλεσμα να ενταχθούν οι περισσότερες από τις θετικά αξιολογημένες προτάσεις.

 

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας ανέλαβε αυτή την πρωτοβουλία τον Μάιο του 2022 ώστε να ενταχθεί το σύνολο των θετικά αξιολογημένων επενδυτικών σχεδίων και να ικανοποιηθεί το έντονο ενδιαφέρον των επιχειρήσεων για την ενίσχυσή τους στην προσπάθεια που κάνουν για ανάπτυξη της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας. Ταυτόχρονα με την εξασφάλιση των επιπλέον χρηματοδοτικών πόρων θα αυξηθεί το όφελος για τις τοπικές οικονομίες των επιλέξιμων Δήμων Τρίπολης, Μεγαλόπολης και Γορτυνίας αφού με τη μόχλευση των εξασφαλισμένων ιδιωτικών κεφαλαίων θα επενδυθούν επιπλέον 3,1 εκατομμύρια ευρώ.

 

Σημειώνεται επίσης ότι η αξία των επενδύσεων αυτών είναι ιδιαίτερα σημαντική για το σύνολο της Αρκαδίας, καθώς ο κύκλος οικονομίας που δημιουργείται είναι βέβαιο ότι θα επηρεάσει θετικά και τους λοιπούς όμορους Δήμους». 

Με εκτίμηση

ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΟΥΠΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου