Πρόταση αξιοποίησης του ακινήτου της Μαρίνας από τον ΣΟΨΥ ΠΑΤΡΑΣ

 

Την ακόλουθη επιστολή, απέστειλε η παράταξη ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ και ο επικεφαλής της Γιώργος Ρώρος στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μελά, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο:





"Προ μερικών μηνών  το καφέ «ΓΕΦΥΡΕΣ» που λειτουργούσε ο ΣΟΨΥ και απασχολούσε αποκλειστικά άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας- μέλη του ΣΟΨΥ Πάτρας. Το καφέ «Γέφυρες» αποτέλεσε μια γενναία πράξη κατά του στίγματος που σχετίζεται με την ψυχική νόσο, τις προκαταλήψεις και την περιθωριοποίηση που βιώνουν οι άνθρωποι με προβλήματα ψυχικής υγείας. Δυστυχώς το καφέ αναγκάστηκε και έβαλε λουκέτο. Χωρίς πολλά λόγια αυτό δεν μας τιμά σαν πόλη και αποτελεί μια ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη.

Μία κοινωνική δομή αυτού του χαρακτήρα θα έπρεπε η πόλη μας να την αγκαλιάσει με ιδιαίτερη ευαισθησία και αγάπη.

Με πρωτοβουλία της εφημερίδας «Πελοπόννησος» έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια ώστε η Πάτρα να αποκτήσει μία πρότυπη δομή επαγγελματικής στήριξης των ατόμων με ψυχικά νοσήματα.

Οι Δήμοι υποχρεούνται να διαθέτουν ακίνητα για τη στέγαση παρόμοιων δομών.

Σε πάρα πολλές πόλεις  ανά την Ελλάδα ακόμα και μικρότερες λειτουργούν με τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας τέτοιες δομές.

Ο ΣΟΨΥ στα πλαίσια αυτά ζητά από τη δημοτική αρχή το ακίνητο της Μαρίνας που είναι εγκαταλελειμμένο εδώ και χρόνια.

Ο χώρος θα λειτουργήσει σαν καφέ-εστιατόριο αλλά και σαν χώρος που θα παρουσιάζονται βιβλία και θα γίνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Η παράταξή μας Ώρα Πατρών με ευαισθησία στα ζητήματα αυτά και στους ψυχικά πάσχοντες προτείνει στη δημοτική αρχή να παραχωρήσει το χώρο και να στηρίξουμε έμπρακτα την προσπάθεια αυτή.

Η παράταξή μας όχι μόνο στη θεωρία αλλά στην πράξη την πρώτη συνέντευξη τύπου και φιλοξενία των δημοσιογράφων το 2019 την έδωσε στο καφέ "Γέφυρες". Είναι μία ευκαιρία να δείξουμε τη συμπαράστασή μας και να εντάξουμε στο κοινωνικό σύνολο αυτές τις ομάδες συμπολιτών μας.

Η παράταξή μας Ώρα Πατρών προτείνει να φέρετε το θέμα για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, για να δοθεί το συγκεκριμένο ακίνητο της Μαρίνας ή κάποιο άλλο κατάλληλο ακίνητο τού Δήμου.

Όλοι μαζί μπορούμε, για την κοινωνία της συνοχής την κοινωνία της αλληλεγγύης."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου